Gazete Vatan Logo
Futbol Yine Sivasspor yine Yıldırım!

Yine Sivasspor yine Yıldırım!

Fenerbahçe'nin 2-0 mağlup olduğu Sivasspor maçının ardından maçın hakemine sert tepki gösteren ve açıklamalar yapan Aziz Yıldırım, yıllar önce de yine bir Sivasspor maçında hakemlere tepki göstermişti.

Yine Sivasspor yine Yıldırım!

18 Aralık 2010 tarihinde Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe - Sivaspor maçında Aziz Yıldırım, yine o maçın hakemi Yunus Yıldırım'a sert tepki göstermişti.

"MAÇIN İÇİNE S... UTANMIYOR MUSUN!"

Sivasspor maçının devre arasında soyunma odası koridorlarına inen Aziz Yıldırım'ın hakeme, "Başka takımlara gelince kolay penaltı veriyorsunuz, bize gelince penaltıları atlıyorsunuz. Hepinize yazıklar olsun" diye bağırdığı ifade edilmişti. Hakem Yunus Yıldırım'ın raporuna göre Aziz Yıldırım şöyle küfür etti:



"Maçın içine s... Utanmıyor musun!"
"Müsabakanın anasını s...., a... koydun",
"Her maçta Fenerbahçe'yi yakıyorsunuz"

BAŞKAN YILDIRIM'A NE CEZA VERİLDİ?

Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Kulübü'ne, Sivasspor maçında taraftarının ve mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 15 bin lira, Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'a karşılaşmanın hakemine yönelik hakareti nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin lira para cezası verdi.



(2) Kulüp yöneticileri hakem soyunma odası koridorlarında sportmenliğe aykırı harekette bulunmaları halinde 45 günden az ve 90 günden çok olmamak üzere; kişilik haklarına saldırıda, hakarette ve tehditte bulunmaları ile tükürmeleri halinde ise 90 günden az 180 günden çok olmamak üzere hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.

(3)Kulüp yöneticileri hakem soyunma odasında sportmenliğe aykırı harekette bulunmaları halinde 90 günden az ve 180 günden çok olmamak üzere, kişilik haklarına saldırı, hakaret ve tehditte bulunmaları ve tükürmeleri halinde ise 180 günden az 360 günden çok olmamak üzere hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.

Haberin Devamı