Gazete Vatan Logo
Futbol Fener’in gözü dünya yıldızlarında!

Fener’in gözü dünya yıldızlarında!

Devre arasında takıma takviye yapılacağını söyleyen Aziz Yıldırım çıtayı en yükseğe koydu

Fener’in gözü dünya yıldızlarında!

Alex de Souza’nın yerini Marsilya’lı Valbuena ile doldurmak isteyen Kanarya, Senegalli golcüsü Sow’un önerisiyle Arsenal’li Gervinho ve Newcastle’lı Demba Ba’yı da gündeme aldı. PSG’li stoper Alex de sarı-lacivertlilerin transfer listesinde bulunuyor.

F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, çalkantılı günler yaşayan camiasının gönlünü almak için transfere odaklandı. Karabükspor yenilgisinin ardından istifasını açıklayan ve başkan Yıldırım’la futbolcuların tüm ısrarlarına rağmen henüz istifasını geri aldığını resmen açıklamayan teknik direktör Aykut Kocaman’ı ikna turları sürerken bir taraftan da devre arası transfer döneminde kadroyu kuvvetlendirmek için çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda yöneticilerle birlikte ses getirecek isimleri takıma katmak için uğraşan Yıldırım, belirlenen dört futbolcuya F.Bahçe formasının giydirilmesi için kesenin ağzını açtı.

TÜM bu yaşananların ardından transfer harekatının startını veren yönetim birbirinden ünlü yıldızları gündemine aldı. Öncelikle Alex’in yerini doldurmakta kararlı olan sarı-lacivertlilerde Diego’nun ismi kulüple anılsa da öne çıkan futbolcu Marsilya’lı Valbuena. 6.5 yıldır Marsilya’da oynayan Fransız futbolcunun kulübüyle 2015 sezonun sonuna kadar sözleşmesi bulunuyor. Transfermarkt.com’a göre değeri 12.5 milyon Euro olan Valbuena bu sezon ligde 19 maçta oynarken, 2 gol attı, 6 da asist yaptı.

GERVINHO İLE SOW YAPTI 

HÜCUM hattında Bienvenu ve Semih’ten beklediği verimi alamayan Kanarya’nın listesinde Gervinho ve Demba Ba da var. Gervinho ismini takımın golcüsü Sow’un gündeme getirdiği belirtilirken, ikili Lille’de beraber oynadıkları 2010-11 sezonunda gösterdikleri performansla takımın şampiyonluğunda büyük rol oynamıştı. Sow 36 maçta 25 gol, 7 asist yaparken, Gervinho ise 35 maçta 15 gol, 11 asistlik bir performansa imza atmıştı. O sezonun ardından Fildişili yıldız Arsenal’e transfer olurken, bu sezon ligde 12 maçın 9’unda 11’e girebildi. Takımda istediği kadar süre alamaması ve Sow’la olan dostluğu transferde sarı-lacivertlilerin en büyük kozu.

DEMBA BA’NIN TALİBİ ÇOK 

SOW’UN vatandaşı Newcastle United’lı Demba Ba ise kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçiriyor. 18 maçta 11 gol, 2 asisti bulunan Senegalli golcü için M.City, M.United’ın da devre olması transfer ihtimalini azaltıyor.

F.BAHÇE ile ilgili bir diğer iddia da Yobo’nun Afrika Kupası’na gidecek olması nedeniyle PSG’den stoper alacağı yönünde. Ancak bu ismin sarı-lacivertlilerin eski oyuncusu Lugano olmadığı Fransız ekibinde istediği kadar süre alamayan Alex olduğu öğrenildi.

Sercan Sararer ile Nobre de listede

F.BAHÇE transferde rotasını dünya yıldızlarına çevirse de listesinde bir Türk, bir de Türk pasaportlu 2 futbolcu daha var. Bunların ilki Greuther Fürth’ün gurbetçi yıldızı Sercan Sararer.

SERCAN’IN yanı sıra bu sezon Mersin’de ikinci baharını yaşayan Nobre de gündemde. 2 oyuncunun menajerleriyle uzun süredir temasta olan Kanarya en kısa zamanda kulüpleriyle de görüşmelere başlayacak.

Haberin Devamı