Gazete Vatan Logo
Süper Lig Dünya şokta! Kapı kolu...

Dünya şokta! Kapı kolu...

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki yarıda kalan olaylı maç dış basında da büyük yer buldu

Dünya şokta! Kapı kolu...

İşte dünya basınının gözünden Trabzon olayları...

AFP: TFF pazartesi günü Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçı erteledi. Federasyon nihai kararını daha sonra açıklayacağını belirtti. 24 bin taraftarın önünde oynanan müsabaka iki kez durdu.

Reuters: Lig lideri Fenerbahçe ile Trabzonspor'un mücadelesi, misafir takıma atılan nesneler sebebiyle tatil edildi. Maçtan sonra Karadeniz kulübünün taraftarları sokaklarda polisle çatıştı. Fenerbahçe ligde takipçisi Galatasaray'ın üç puan önünde liderliğini sürdürüyor.

Goal.com: İstanbul ekibi Emanuel Emenike'nin golüyle 1-0 önde giderken ev sahibi taraftarlar lig liderinin oyuncularına çeşitli maddeler attı. Hakem iki kere duran oyunu tatil etmek zorunda kaldı. Şiddetin asıl hedefinde Fener futbolcuları ve teknik ekibi vardı.

NBC: Türkiye'de güzel bir gece yaşanmadı. Trabzonspor'un şiddet yanlısı taraftarları ezeli rakip Fenerbahçe ile oynanan maçın ertelenmesini sağladı. İlk yarı taraftarların müdahalesiyle 55 dakika oynandı.

FourFourTwo: Trabzonspor-Fenerbahçe maçı ertelendi. Taraftarlar sahaya çeşitli maddeler atarak hakemi buna zorladı.

Le Monde: Türkiye liginin 24. haftasında oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe müsabakası taraftar olayları sebebiyle yarıda kaldı. Trabzonspor taraftarları Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'e kapı kolu bile attı.

Tuttosport: Fenerbahçe ve Trabzonspor'un mücadelesinde her şey yaşandı. Hakem Yıldırım sahaya yağan maddeler sebebiyle maçı tatil etti. Misafir takım Emenike'nin golüyle maçı 1-0 önde götürüyordu...

Le'quipe: Pazartesi gecesi oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçı yarıda kaldı. Futbol sahası savaş alanına döndü. Emenike'nin golünden sonra daha da yükselen tansiyon maçın sona ermesini sağladı.







Le Monde'un haberinde; "Evsahibi takım taraftarının sahaya parlayıcı maddeler atması, hakemin sahayı terk etmesine neden oldu" ifadesi yer aldı.

Le Figaro ise Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'e kapı kolu da dahil olmak üzere birçok tehlikeli maddenin isabet ettiğini öne çıkardı.

Olaylı maç, Belçika basınında da yer buldu. Sport.be internet sitesi, maçta yaşanan seyirci olaylarına ek olarak iki kulübün arasındaki gerginlik ve yüksek tansiyonun sebebinin, şike skandalının yaşandığı 2010-2011 futbol sezonuna kadar dayandığına dikkati çekti.

İtalyan basını

İtalya'nın önde gelen spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport, "Trabzon'da çılgınlık: Fener'e karşı tuğla" başlığı attığı haberiyle Trabzon'daki olaylı maçı okuyucularına aktardı.

Lider Fenerbahçe'nin, "cehennem"e benzetilen Trabzon'da hayati bir maça çıktığı, ancak "karşılaşmanın bir maç olmadığının hemen anlaşıldığı" ifade edildi.

El Mundo Deportivo: "Türkiye'de şiddet"

İspanyol basını ise olaylı maça ilgi göstermedi. El Mundo Deportivo'nun dünyadan kısa kısa bölümünde, "Türkiye'de şiddet" başlığıyla verilen haberde, "Trabzonspor ve lider Fenerbahçe arasındaki maç, 0-1'lik skorun olduğu sırada sahaya atılan her türlü yabancı maddeden dolayı ertelendi. Bir bengal ateşi kaleci Volkan Demirel'in yanına düştü" ifadeleri kullanıldı.

Olaylı maça ait görüntüler, bazı gazetelerin internet sitelerinde de yer aldı.

Olaylı maç Avustralya'ya kadar ulaştı

Avustralya'da "The World Game" isimli bir internet sitesi de olaylı maça kısa yer ayırdı. Haberde, karşılaşma esnasında sahaya atılan yabancı maddeler yüzünden maçın tatil edildiği öne çıkarıldı.

Haberin Devamı