Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Gözaltına alınmıştı! Ve Novak Djokovic kararı verildi

Gözaltına alınmıştı! Ve Novak Djokovic kararı verildi

Avustralya Federal Mahkemesi, Novak Djokovic'in vizesinin iptal kararına yaptığı itirazı reddetti. Böylece Sırp tenisçi resmen ülkeden sınır dışı edilecek ve Avustralya Açık'ta yer alamayacak.

Gözaltına alınmıştı! Ve Novak Djokovic kararı verildi

Avustralya Açık'ı 9 kez kazanan dünya 1 numarası Novak Djokovic'in 21. grand slam turnuvasını kazanma ihtimali kalmadı. Melbourne'deki Avustralya Federal Mahkemesi, aşı karşıtı olan Djokovic son kararını bu sabah verdi.

Dünyada tek erkekler tenisinin bir numarası olan Sırp tenisçi Novak Djokovic, önceki gün Avustralya’da gözaltına alınmıştı.

RESMEN SINIR DIŞI

Bugün yapılan duruşmada Avustralya Federal Mahkemesi, Novak Djokovic'in vizesinin iptal kararına yaptığı itirazı reddetti. Bu kararla Sırp tenisçi resmen ülkeden sınır dışı edilecek.

Ülkeden ihraç edilecek olan Sırp yıldız, Avustralya Açık’ta mücadele edemeyecek.

NE OLMUŞTU?

Aşı karşıtı olan ve tıbbi muafiyet belgesi geçersiz sayıldığı için ülkeye girmek üzereyken havalimanında gözaltına alınan Sırp tenisçi, günlerce bir otel odasında gözaltında tutulmuş ve vizesi iki defa iptal edilmişti. Djokovic’in avukatları, Avustralya hükümeti tarafından ünlü tenisçinin vizesi ikinci kez iptal edildikten sonra kararın kaldırılması için mahkemeye başvurmuş ve yıldız tenisçi sınır koruma görevlileri tarafından gözaltına alındığı bildirilmişti.

Haberin Devamı