Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Ermenistan'da skandal görüntü! Azerbaycan bayrağını yaktılar

Ermenistan'da skandal görüntü! Azerbaycan bayrağını yaktılar

Ermenistan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası açılışında büyük bir skandala imza atıldı. Açılış töreninde Azerbaycan bayrağı yakıldı. Azerbaycan'dan konuyla ilgili büyük tepki geldi.

Ermenistan'da skandal görüntü! Azerbaycan bayrağını yaktılar

Azerbaycan’ın topraklarını işgalden kurtarması sonrası Ermenistan ile yaşanan gerginlikler iki ülke arasında sürüyor. Bu kez Ermenistan’ın başkenti Erivan’da spora gölge düştü.

ISLIKLAR YÜKSELDİ

Avrupa Halter Şampiyonası açılışında büyük bir skandala imza atıldı. Açılış töreninde, Şampiyona'ya katılan ülke bayraklarının sahneye çıktığı bölümde sıra Azerbaycan’a geldiğinde salonda ıslıklar yükseldi.

AZERBAYCAN BAYRAĞI YAKILDI

Ardından bir izleyici sahne önüne geçerek, Azerbaycan bayrağını taşıyan kızın elinden bayrağı alarak yaktı. Görevlilerin anında müdahalesiyle eylemci salondan çıkartıldı ve bayrak göstericiden alındı

CEZA BELİRSİZLİĞİ

Söz konusu çirkin eylem karşısında Avrupa Halter Federasyonu'nun Ermenistan'a ceza verip vermeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

AZERBAYCAN'DAN KINAMA

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Azerbaycan bayrağının yakılması şiddetle kınandı ve olayı gerçekleştiren kişinin derhal cezai müeyyideye tabi tutulması istendi.

Aynı zamanda Azerbaycan Spor Bakanlığı ile Milli Olimpiyat Komitesi konuyla ilgili açıklama yaparak Ermenistan'daki ırkçılık ve Azerbaycan düşmanlığının açık örneği olduğu, aynı zamanda halklar arasında barışı ve karşılıklı anlayışı teşvik eden sporun amaç ve ilkeleriyle tamamen çeliştiği ifade edildi.

Haberin Devamı

SPORCULAR GERİ ÇAĞRILDI

Olay sonrasında Azerbaycanlı sporcuların müsabakalara katılımın mümkün olmadığı ve ülkeye geri çağrıldığı açıklandı.