Gazete Vatan Logo
Basketbol Bahçeşehir Koleji, Avrupa'da namağlup devam ediyor

Bahçeşehir Koleji, Avrupa'da namağlup devam ediyor

FIBA Europe Cup'ta temsilcimiz Bahçeşehir Koleji, sahasında Sporting'i 99-87 mağlup etti.

Bahçeşehir Koleji, Avrupa'da namağlup devam ediyor

FIBA Europe Cup’ta grubunu lider bitirerek ikinci tura yükselen temsilcimiz Bahçeşehir Koleji, L Grubu beşinci maçında Portekiz'in Sporting takımıyla karşı karşıya geldi. Kırmızı Ejderler, üstün bir oyunla rakibini 99-87 mağlup etti ve 5’te 5 yaptı. Bahçeşehir Koleji maça Philip Scrubb, Can Maxim Mutaf, Axel Bouteille, Tyler Cavanaugh ve Jerry Boutsiele beşiyle başlarken, konuk ekip Sporting Marcus LoVett, Ron Curry, Andre Cruz, Marvin Clark ve Eddie Ekiyor beşiyle sahaya çıktı.

Karşılaşmanın ilk sayıları, serbest atış çizgisinden hata yapmayan Eddie Ekiyor ile Sporting’den gelirken üç sayılık isabeti bulan Tyler Cavanaugh, temsilcimizi öne geçirdi. Ron Curry ile boyalı alandan sayıyı bulan konuk takım, skoru 3-4’e getirdi. Can Maxim Mutaf’ın bulduğu iki üçlükle üstünlüğü ele geçiren Bahçeşehir Koleji, Axel Bouteille’in yayın gerisinden bulduğu isabetle skoru 12-6’ya getirdi. Portekiz temsilcisi, Andre Cruz ve Eddie Ekiyor ile farkı iki sayıya indirdi. Jerry Boutsiele’in orta mesafeli basketiyle fark beş sayıya yükseldi. Mike Moore ile üçlüğü bulan Sporting, skoru 14-12’ye getirdi. Diogo Ventura ile bir üçlük daha bulan konuk ekip, öne geçti. Arca Tülüoğlu ile skoru eşitleyen Kırmızı Ejderler, Jerry Boutsiele’in orta mesafe basketiyle karşılaşmada yeniden öne geçti. Bir şut isabeti daha bulan Boutsiele, skoru 23-18’e getirdi. Mike Moore ve Egehan Arna’nın karşılıklı basketleriyle ilk çeyrek 25-20 Bahçeşehir Koleji üstünlüğüyle sonuçlandı.

Haberin Devamı

Tyler Cavanaugh ile iki serbest atış ve bir üçlük isabeti bulan ve Egehan Arna ile sayıyı bulan Bahçeşehir Koleji, skoru 32-22’ye getirerek farkı çift haneye yükseltti. Bir üçlük daha bularak 11 sayıya ulaşan ve skoru 35-22’ye getiren Tyler Cavanaugh, Sporting’e molayı aldırdı. Egemen Güven ve Axel Bouteille ile farkı açan Bahçeşehir Koleji, Can Maxim Mutaf’ın üçlüğüyle skoru 42-23’e getirdi ve Sporting’e bir mola daha aldırdı. Axel Bouteille ve Eddie Ekiyor’un karşılıklı basketlerinin ardından Egemen Güven ile sayıyı bulan Bahçeşehir Koleji, 47-27 ile üstünlüğünü sürdürdü. Berkay Candan ve Eddie Ekiyor’un karşılıklı basketleriyle geçilen bölümde, Axel Bouteille ile üçlüğü bulan Bahçeşehir Koleji, skoru 55-33’e getirdi. Marcus LoVett ile sayıları bulan Sporting, soyunma odasına 56-38 önde girdi.

Haberin Devamı

İkinci yarının ilk sayıları, Jerry Boutsiele ile Bahçeşehir Koleji’nden geldi. Axel Bouteille ile üçlüğü bulan ve Tyler Cavanaugh ile bir isabet daha bulan Bahçeşehir Koleji’ne cevap, Marcus LoVett’ten geldi. Jerry Boutsiele ve Marcus LoVett’in karşılıklı basketleriyle geçilen bölümde Kırmızı Ejderler 65-44 ile farklı üstünlüğünü sürdürdü. Mike Moore ile üçlüğü bulan Sporting, skoru 65-48’e getirdi. Karşılıklı basketlere geçilen bölümde son üç dakikaya 70-54 Bahçeşehir Koleji üstünlüğüyle girildi. Ron Curry ile farkı azaltan Sporting, skoru 70-60’a getirdi. Mike Moore ile bir üçlük daha bulan konuk ekip, farkı yedi sayıya indirdi. Andre Cruz’un basketiyle çeyrek skorunu belirledi ve Kırmızı Ejderler, son çeyreğe 70-65 önde girdi.

Haberin Devamı

Mike Moore ve Can Maxim Mutaf’ın karşılıklı basketleriyle başlayan son 10 dakikalık bölümde, temsilcimizin üstünlüğü sürdü. Diogo Araujo ile bir üçlük bulan konuk ekip, farkı üç sayıya indirdi. Bu dakikalarda Axel Bouteille ve Philip Scrubb ile etkili olan Bahçeşehir Koleji, Berkay Candan ve Jerry Boutsiele ile farkı yeniden çift haneye yükseltti ve Sporting’e molayı aldırdı. Philip Scrubb ve Tyler Cavanaugh ile isabetleri bulan temsilcimiz, skoru 87-74’e getirdi. Mike Moore ve Tyler Cavanaugh ile isabetler bulan iki takım, son ana kadar mücadelesini sürdürdü. Jerry Boutsiele’in basketi, skoru belirledi.

"BİZİM İÇİN GÜZEL BİR GALİBİYET OLDU"

Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Dejan Radonjic, galibiyetle ilgili olarak "Tüm oyuncularımı ve ekibimi galibiyetten dolayı tebrik ediyorum, bizim için güzel bir galibiyet oldu. Hala Tony Taylor’sız oynamak durumundayız ve bazı oyuncularımız uzun süreler almaya henüz hazır değil. İlk yarıdaki performansımızdan memnunum. Hem hücumda hem de savunmada iyi bir performans sergiledik. Üçüncü çeyrek ise ilk yarıdaki performansımızın tam tersi şekilde gelişti. Oyunun iki yönünde de çok hata yaptık, kolay toplar kaybettik ve rakibimize basit sayılar verdik. Sonunda maçı kontrol edecek ve galibiyeti alacak kadar iyi oynamayı başardık." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı