Gazete Vatan Logo
Futbol 60 milyon TL gelir!

60 milyon TL gelir!

3 Temmuz sürecinde 500 milyon TL’ye kadar düşen Fenerbahçe’de piyasa değeri yeniden tırmanışa geçti ve 880 milyon TL oldu.

60 milyon TL gelir!

Sarı lacivertliler, piyasa değerinin artması ve yeniden yargılama ihtimalinin verdiği pozitif havayla, Genel Kurul’un verdiği hisse satma yetkisini şimdi kullanırsa 40 milyon TL ekstra gelir elde edebilir.

3 Temmuz sonrası ekonomik olarak büyük bir çıkmaza giren ve zor günler yaşayan Fenerbahçe özellikle son dönemde ortaya çıkan yeniden yargılanma ve şampiyonlar ligi’ne katılma ümidi nedeniyle piyasa değerini neredeyse ikiye katladı. Piyasa değeri 500 milyon TL civarlarına kadar düşen sarı lacivertliler, değerini 3 Temmuz öncesine çok yaklaştırdı: 880 milyon TL. Sarı lacivertlilerin geçen sene Mali Genel Kurul’da aldığı ve zor zamanlarda bile kullanmadığı yüzde 9.5 hisse satma yetkisini eğer o dönemde nakte çevirseydi yaklaşık 45 milyon TL gelir elde edecekti.

SON ANA KADAR SATIŞ YOK

Sarı lacivertliler aynı hisse senedini bugün satsa eline yaklaşık 85 milyon TL geçecek. Yani birkaç ay beklemenin karşılığı 40 milyon TL oldu. Ancak sarı lacivertliler hisseleri şimdi de satmayı düşünmüyor. Piyasa değerinin daha da artacağını düşünen yönetim, hisseleri 3 Temmuz öncesi olduğu gibi piyasa değeri 1 milyar TL’yi geçince satmayı planlıyorlar.

Böylece sarı lacivertliler sabırlı olmanın karşılığını 60 milyon TL ekstra gelir elde ederek alacaklar. Ancak Aziz Yıldırım, çok zorunlu kalmadıkça hisselerin satılmasını istemiyor.

Bu konuda görüşlerini aldığımız futbol AŞ’nin bağımsız yönetim kurulu üyesi Vefa Küçük, “Gelirler artınca değer de arttı. Yeniden yargılama haberleri de artışın nedenleri arasında” ifadelerini kullandı.

(Hürriyet)

Haberin Devamı