Gazete Vatan Logo

Şam'da kanlı cuma: 5 ölü!

Suriye'de kanlı saldırı: 5 ölü, 32 yaralı...

Kurban Bayramı'nda Esad yönetimi ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında ateşkes planının yürürlüğe girmesinin ardından, Suriye'nin muhtelif bölgelerinde Esad güçlerinin operasyonları devam etti.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), 6'sı kadın, 3'ü çocuk Şam'da 16, Deyr'uz-Zor'da 8, Humus'ta 5, İdlib'te 5, Dera'da 3, Halep'te 2 ve Hama'da 1 kişi olmak üzere 40 kişinin Esad güçleri tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC) ise Esad güçlerinin muhaliflerden kendilerine bir saldırı olmaksızın ateşkesi ihlal ederek 95 yeri bombaladığını duyurdu. LCC, Esad ordusuna ait savaş uçaklarının bazı bölgeleri bombaladığına yönelik video görüntülerini kendi resmi sitesinde yayınladı.

Harim kasabası Esad güçleri tarafından bombalanıyor

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin 3 km. güneyindeki Harim kasabası Esad güçleri tarafından helikopterlerle bombalanıyor. Sabahtan bu yana devam eden çatışmalarda muhaliflerin kasabayı ele geçirdikleri belirtiliyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Esad güçlerinin bombalamaları sonunda çok sayıda bina yıkılıp ve yangınlar çıkarken, çok sayıda da ölü ve yaralı var.

Harim kasabasından Türkiye'ye doğru yüzlerce Suriyelinin kaçmaya çalıştığı ve bazı yaralıların Reyhanlı Devlet Hastanesine ulaştığı bildirildi.

Şam'da bomba yüklü araç patladı

Suriye'nin başkenti Şam'da bomba yüklü araç patladı. Patlamada çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu belirtiliyor.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SNHR), Şam'ın Def Eş-Şevk bölgesinde Ömer Bin Hattab Camisi yakınında meydana gelen patlamada çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini ve yaralıların olduğunu bildirdi.

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildiği, birçok binanın da hasar gördüğü belirtildi.

Haberin Devamı