Gazete Vatan Logo

Sait’in vücudunun yüzde 35’i yandı!

Diyarbakır Çınar’daki saldırıda hepsi yaralanan Tan ailesinin en küçük üyesi 7 yaşındaki Sait Tan, Ankara Dış kapı Hastanesi’nde yoğun bakımda yatıyor. Dün Başbakan Davutoğlu, eşi ve oğluyla Sait’i ziyaret etti.

Sait’in vücudunun yüzde 35’i yandı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Hanım ve oğlu Mehmet önceki gece Ankara’da Dışkapı Çocuk Hastanesi Yanık Yoğun Bakım Ünitesi’ne sessiz sedasız çok özel bir ziyaret gerçekleştirdi. Başbakan Davutoğlu ziyaret sonrası dün resmi ‘Instagram’ hesabından “Sare Hanım ile birlikte 7 yaşındaki Diyarbakırlı Said’i ziyaret ettik” yazdığı özel bir fotoğraf paylaştı.

Tüm aile ağır yaralı

Ziyaretin ardında ise Diyarbakırlı Tan ailesinin yaşadığı dram ortaya çıktı. 3’ü çocuk 6 kişinin hayatını kaybettiği 13 Ocak’taki Çınar saldırısında tüm aile yaralanmıştı. Polis memuru Lokman Tan ile anne Meryem Tan kollarından yaralandı. 7 yaşındaki Sait Tan’ın vücudu alevler içinde kaldı. 12 yaşındaki ablası Zehra’nın yüzüne ve ayaklarına şarapnel isabet etti. Şimdi tüm aile bireyleri farklı hastanelerde tedavi altında.

‘Zehra sağ gözünü kaybetti’

Dayı Ahmet Tarık Avlamış ailenin diğer üyelerinin durumuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Ablam Meryem bugün ağır yanık olan iki kolundan dördüncü ameliyatını oldu. Sait’in ablası Zehra ise şarapnel parçası yüzünden sağ gözünü kaybetti. Ayrıca ayağında ağır yaralar var. Lokman abim de kolundan ameliyat oldu. Hepimiz çok üzgünüz.”

Haberin Devamı

Yanıklarına yama yapılacak

VATAN’ın ulaştığı Sait’in dayısı Ahmet Tarık Avlamış yaşananları şöyle anlattı: “Sait’in babası Lokman Tan ile ablası Zehra, GATA’da yatıyor. Annesi yani ablam Meryem Tan’ın tedavisine Numune Hastanesi’nde devam ediliyor. Sait ise Dışkapı Çocuk Hastanesi’nde kalıyor. Sait’e ameliyatın ardından 2-3 gündür pansumana başlandı. İlk başta ayağının kesilmesi ihtimali vardı. Artık ayağı daha iyi durumda ama yanıklarına yama yapılması gerekecek.”

Çocuklarımıza sahip çıkacağız

Başbakan Davutoğlu, minik Sait’e yaptığı ziyareti şöyle anlattı: “Beni görünce tebessüm etti, konuştuk, dertleştik. Bu çocuklar için yüreğimiz yanıyor bizim. Bu çocuk veya başka çocuklar, hangi çocuk olursa olsun, ister güvenlik güçlerimizin çocukları isterse orada sivil halkın çocukları, bütün o çocuklara biz sahip çıkarız. Hepsine sağlık hizmeti sunarız.”

Haberin Devamı