Gazete Vatan Logo

Sahibinden hasarsız satılık

Dokuz Eylül Üniversitesi Solaris Güneş Arabaları ekibi, elektrikli arabalar yarışmasında finans desteği bulabilmek için otomobillerini satışa çıkardı

DOKUZ Eylül Üniversitesi’nden 20 kişilik ekip araçlarıyla bir çok başarıya imza attı. Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesindeki çeşitli mühendislik fakültelerinde eğitim gören gençler, 12 yıl önce Solaris Güneş Arabaları ekibini kurdu. Sayıları şimdilerde yaklaşık 20 kişi olan ekip üyeleri, ürettikleri güneş enerjisiyle çalışan araçlarıyla, büyük yankı uyandırdı. Üniversiteli gençler bu güne kadar aynı sistemle çalışan ama her geçen gün sistemini geliştirdikleri dört araç yaptı. Dokuz Eylül Üniversitesi Solaris Güneş Arabaları ekibi, birçok ülkede elde ettikleri başarının ardından dünyanın en prestjili güneş enerjili araba yarışmalarına katılmak için kollarını sıvadı.

Ancak üniversiteli gençler, projenin finans boyutunda, önemli sıkıntıya girdi. Arabanın yapılması ve ekibin bu yarışma için masrafları toplam 500 bin TL tuttu. Bunun önemli bir bölümünü karşılayan gençler. Geriye kalan 152 bin 500 TL’lik bölüm için ise yaptıkları güneş enerjisiyle işleyen aracı satıyorlar.