Gazete Vatan Logo

Sahibi o minibüsü yakmak istedi

Tarsus Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar İşletme Kooperatifi Başkanı Kızılyaka: "Cinayet zanlısını aracında şoför olarak çalıştıran mal sahibi, pazar günü aracını yakmak istedi.

Kamuoyu vicdanı rahatlasın, ailenin acısı acaba bir nebze diner mi diye ekmek teknesi olan aracını yakmak istedi ama emniyet güçleri müsaade etmedi"


"BİZİM DE EVDE ÖZGECANLARIMIZ VAR"

"Araç takip sistemleri ve kameralarla aracı içinden ve dışından takip edebilecek şekilde bir sistem kurarak daha duyarlı şekilde arabalarımızı çalıştıracağız. Şoförlerimizi yakın takibe alacağız"
Dolmuş şoförü Keller: "Bu vahim olayın kooperatifte çalışan 112 şoföre mal edilmesi bizleri derinden etkiledi. Bizim de evlerimizde Özgecanlarımız var"

Tarsus Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar İşletme Kooperatifi (TOK) Başkanı Behzat Nafiz Kızılyaka, Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin camialarını üzüntüye boğduğunu belirterek "Cinayet zanlısını aracında şoför olarak çalıştıran mal sahibi, pazar günü aracını yakmak istedi. Kamuoyu vicdanı rahatlasın, ailenin acısı acaba bir nebze diner mi diye ekmek teknesi olan aracını yakmak istedi ama emniyet güçleri müsaade etmedi" dedi.

Kızılyaka, kooperatif binasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özgecan Aslan'ı rahmetle yad ettiklerini söyledi. TOK otobüsleri çalışanları olarak bu üzücü olayı kalplerinde hissettiklerini vurgulayan Kızılyaka "Özgecan'ın ailesinin acısını şu anda biz fazlasıyla yaşıyoruz. Biz de onlarla beraber acı çekiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Katil zanlısının, olayı servis dışı olduğu bir saatte gerçekleştirdiğini vurgulayan Kızılyaka şöyle devam etti:

"Bu olay bütün camiayı üzmüştür. Her ne şekilde olursa olsun bir insanın yapamayacağı olaydır bu. Bu bizi çok derinden üzdü. Bu olayı bütün camiamız adına lanetle kınıyoruz. Kınamak kelimesi yetersiz. Cinayet zanlısını aracında şoför olarak çalıştıran mal sahibi, pazar günü aracını yakmak istedi. Kamuoyu vicdanı rahatlasın, ailenin acısı acaba bir nebze diner mi diye ekmek teknesi olan aracını yakmak istedi ama emniyet güçleri müsaade etmedi. Araba devlet kontrolüne götürüldü. Özgecan'ın yakınlarına sabır niyaz ediyoruz."

"Şoförlerimizi yakın takibe alacağız"

TOK olarak 41 yıldır hizmet verdiklerini belirten Kızılyaka "TOK, insanları sevdiklerine kavuşturuyor. Aynı görüş ve doğrultuda hareket edeceğiz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Kızılyaka bazı tedbirler alacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Araç takip sistemleri ve kameralarla aracı içinden ve dışından takip edebilecek şekilde bir sistem kurarak daha duyarlı şekilde arabalarımızı çalıştıracağız. Şoförlerimizi yakın takibe alacağız. Böyle bir olayı Allah kimsenin başına vermesin. Acılı ve kederli ailenin acısını tekrardan paylaşıyoruz. Kabul ederlerse de inşallah taziyelerine gitmeyi düşünüyoruz." Kızılyaka katil zanlısı Ahmet Suphi A'nın midibüs kullanacak her türlü yetki belgesine sahip olduğunu da sözlerine ekledi. TOK midibüsünün şoförlerinden İsa Keller ise çok üzgün olduklarını ifade ederek "Ailenin acısı bizim acımız" dedi. Zanlı Ahmet Suphi A. ile samimi ilişkilerinin olmadığını bildiren Keller, şöyle konuştu:

"Bu vahim olayın kooperatifte çalışan 112 şoföre mal edilmesi bizleri derinden etkiledi. Bizim de evlerimizde Özgecanlarımız var. Halkın bu şekilde bizleri yargılaması zorumuza gidiyor. Biz bunları hak etmiyoruz. Pazardan aldığımız bir sandık elmanın içinden bir tane çürük çıktı. Onu buraya biz getirmedik. Zaten böyle bir şey olduğunu bilsek buna müsaade etmeyiz."

Haberin Devamı