Gazete Vatan Logo

Şah' ın gönlünden 4.5 milyon $ koptu

Manolya Onur eski eşi Haydarabad Nizamı Şah Bereket'e açtığı nafaka ve tazminat davasında anlaşmaya vardı

Otuz yıl önce Türkiye'nin en güzel kızı seçilerek kraliçelik tacına sahip olan, ardından yaptığı evlilikle de isminin başına gerçek bir asalet unvanı ekleyen Prenses Manolya Onur eski eşine açtığı nafaka ve tazminat davasında sona yaklaştı.

Tam 10 yıldır süren davada kızı için nafaka ve kraliyet haklarından yararlanma, kendisi için ise vaat edilen hediyeleri talep eden Prenses Onur'un avukatları ile Şah'ın avukatları anlaşmaya vardı. Hindistan'ın Haydarabad kentinde önceki gün yapılan duruşmada anlaşmaya varan avukatlar, ayrıntıları mahkeme heyetine de sundu. The Times of India gazetesine göre bu anlaşma mahkemece onaylanırsa aristokrat Hintli, Prenses Manolya'ya 4.5 milyon dolar tazminat ödeyecek.

Ancak mahkeme anlaşmaya onap verip vermediğini açıklamadan önce son kez pazartesi günü, yani yarın yapılacak duruşmada Manolya Onur ile Şah Bereket'in 15 yaşındaki kızları Nilüfer'i de dinleyecek. Bunun ardından hakimin iki taraf arasındaki anlaşmayı onaylayarak, 10 yıldır devam eden dava sürecini sona erdirmesi bekleniyor. Hint basınına göre, Mükerrem Bereket Şah'ın ödeyeceği 4.5 milyon doların 3 milyon 250 bin dolan çiftin kızları olan Nilüfer'in kullanımına bırakılacak. Geri kalan kısım ise daha önce Şah'a verdiği borcu geri alamadığını iddia eden Prenses Manolya Onur'un hesabına aktarılacak...

Şiran Sarayı'nı vermedi
Manolya Onur 1976 yılında Türkiye güzeli seçildikten sonra 1990'da Haydarabad Nizamı Mükerrem Şah'la evlenmiş ve Şah'ın 3'üncü eşi olarak "Prenses" unvanını almıştı. Kızları Nilüfer'in doğumunun ardından dört yıl daha birlikte yaşayan çift daha sonra ayrıldı. Türkiye'ye dönen Onur eski eşinin evlenmesi üzerine hem kızının kraliyet haklarından yararlanması hem de evlenirken kendisine vaat edilen para ve hediyelerin verilmesi için Şah'a karşı 1996 yılında tazminat davası açtı. Müker-rem'in vasiyetinde kızı Nilüfer'e de yer verdiği ve aileye ait beş saraydan biri olan Şiran Sarayı'm miras olarak bıraktığı iddia edilmişti. Ancak önceki gün varılan son anlaşma Şiran Sarayı'ın kapsamıyor.

Haberin Devamı