Gazete Vatan Logo

Yulaf Kaç Kalori? Yulaf Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Yulaf özellikle yulaf ezmesi olarak öne çıkar ve bu şekilde yaygın olarak tüketilir. Sağlamış olduğu besin zengin mineral ve vitamin kaynağı üzerinden önemli bir yere sahiptir. Değirmende öğütülmesi ve kesilmesi ile birlikte özel işlemleri doğrultusunda hazırlanan sağlıklı bir üründür.

Yulaf Kaç Kalori? Yulaf Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Tabii aynı zamanda yulaf belli bir kaloriye sahip olarak öne çıkar. Bu doğrultuda 100 gram üzerinden bakıldığı zaman 67,6 kalori sağladığımı söylemek mümkün. O yüzden gün içerisinde yulaf ezmesi tüketirken bu kaloriyi dikkat etmek suretiyle değerlendirme şansı elde edebilir.

Yulaf Kaç Kalori?

Yulaf 7'den 70'e herkesin tüketmesi gerektiği en önemli besin kaynakları içerisinde gider. Elbette bunu tüketirken ne kadar kaloriye sahip olduğu da bilinmelidir. Bu doğrultuda yulaf veya yulaf ezmesi olarak bakıldığı zaman, 100 gram üzerinden 67, kcal sağladığını söylemek gerekir.

Tek başına yenmesi ile beraber aynı zamanda süt veya yoğurt gibi farklı besin kaynaklarına karıştırmak suretiyle de yulaf tüketilmektedir. Özellikle günümüzde daha çok yulaf ezmesi olarak hazır şekilde alınmakta ve değerlendirilmektedir.

Yulaf Besin Değerleri ve Kalorisi

Yulaf besin değerleri ve kalorisi ile birlikte sağlamış olduğu kaynaklar üzerinden önemli bir besin olarak öne çıkar. Bu konuda birçok farklı yapısı üzerinden insan açısından da önemli faydalar getirmektedir.

Haberin Devamı

- 67,6 kcal

- Toplam yağı 1,4 gram

- Doymuş yağ 0,2 gram

- Sodyum 49 mg

- Potasyum 61 mg

- Karbonhidrat 12 gram

- Lif 1,7 gram

- Şeker 0,5 gram

  Protein 2,4 gram

- Demir 6 mg

- B6 vitamini 0,3 mg

- Magnezyum 26 mg

- Kalsiyum 80 mg

Bu gibi değerleri kapsamında yulaf öne çıkmaktadır. Özellikle farklı biçimlerde karıştırılması ile birlikte değişik yiyecekler üzerinden beraber tüketilebilir.

Yulafın Faydaları Nelerdir?

Yulaf içerisinde zengin mineral ve vitamin kaynağı olması ile birlikte özellikle kalp hastalıkları için etkilidir. Aynı zamanda kötü kolesterolü düşünmede yardımcı olur. Tokluk hissi vermesi ile birlikte kilo vermeye yardımcı olur ve enerjiyi sağlam tutar. Kolon kanserindeki riskleri önemli oranda azaltır. Zararlı böceğinin büyümesine engel olur. Kabızlık ve kan şekerine karşı iyi gelen bir besin kaynağıdır.