Gazete Vatan Logo

Türk Nöroşirurji Derneği 29. bilimsel kongresi başlıyor

Türk Nöroşirurji Derneği (TND) kurulduğu 1985 yılından günümüze önemli gelişmeler göstererek Beyin ve Sinir Cerrahisi alanında uluslararası ve ulusal düzeyde saygın ve önemli bir konuma gelmiştir. Günümüzde ülkemizde ve dünyanın çeşitli merkezlerinde 1371 aktif üyesi ile Beyin ve Sinir Cerrahisine önemli katkılarda bulunmaktadır. TND bilimsel bir dernek olmanın yanı sıra üyelerinin özlük hakları ve meslek ile ilgili sorunlarının çözümünde çalışmalar yapmaktadır.

TND Nöroşirurji araştırma görevlilerinin eğitiminin standardizasyonu ve mezuniyet sonrası uzmanların sürekli eğitimi için yıllık toplantılar düzenlemektedir. Bu amaçla derneğimiz ulusal kongre, belli konularda alt grupların ve konusunda uzman kişilerin bilgi ve tecrübelerini aktardıkları yerel toplantılar,Uluslararası Temel Nöroşirurji kursu ( International Basic Neurosurgery Course, IBCN), yılda iki kez sempozyumlar olmak üzere yaklaşık 25 ila 30 arası bilimsel toplantıyı düzenlemekte ve bilimsel ve maddi destek vermektedir.

TND yılda ortalama 10 genç uzmana yurt dışında önemli merkezlerdeki araştırma ve eğitim çalışmalarına destek için burs sağlamaktadır.

Haberin Devamı

TND konusunda uzman ve belli konulara yönelmiş üyelerimizin bir araya gelerek oluşturdukları 6 Öğretim Eğitim alt gruba ve çeşitli konularda faaliyet gösteren 17 kurula sahiptir. Ayrıca, akademik unvanları profesör olan, eğitimcilerin kurdukları Türk Nöroşirurji Akademisini (TNA) bünyesinde barındırmaktadır.

Kurullar meslektaşlarımızın özlük hakları, dernek tüzüğünde yer alan amaçları çerçevesinde faaliyet göstermektedirler.

Alt gruplar;Spinal (bel), Pediatrik Nöroşirurji (Çocuk Nöroşirurjisi), Vasküler Cerrahi ( Beyin Damar Hastalıkları), Fonksiyonel ve Epilepsi, Nöroonkoloji (Beyin ve Omurilik Tümörleri) gruplarından oluşmaktadır.

TND bu yıl 30. Kuruluş yılını kutlamaktadır. Bu yıl ilk kez ulusal kongre yapısı değiştirilerek Uluslararası Temel Nöroşirurji Kursu,(IBCN), ve Ulusal kongre 13-22 Nisan tarihleri arasında Antalya’dabirlikte yapılacaktır.

Ulusal kongre ve IBCN kursları yine ilk kez Dünyanın önde gelen Amerikan Beyin ve Sinir Cerrahisi derneklerinden“Congress of Neurological Surgeons, (CNS)” üyelerinin katılımı ve destekleri ile gerçekleştirilecektir.CNS dünyanın önde gelen,özellikle uluslararası düzeyde Nöroşirurji eğitimine destek veren bir kuruluş olup bu yıl IBCN ve Ulusal kongrede, konusunda uzman üyeleri ile katkıda bulunacaklardır. ÖzellikleCNS üyeleri ve TND üyesi meslektaşlarımız bu yıl konusu Beyin Damar Hastalıkları olan Uluslararası Temel Beyin Cerrahisi kursunda (IBCN) de üç boyutlu mikroskoplarla katılımcılara kurs ve ders vereceklerdir.Ulusal kongrede ise yine konusunda uluslararası düzeyde tanınmış uzman nöroşirurjiyeler,TND üyesi meslektaşlarımızla birlikteçeşitli konularda konferanslar vereceklerdir.

Haberin Devamı