Gazete Vatan Logo

Tost Kaç Kalori? Tost Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Genelde iki dilim ekmek arasında yerleştirilen birçok farklı malzemeyle hazırlanmış yiyecek türü tost olarak ifade edilir. Uluslararası düzeyde İngilizce üzerinden ise fastfood olarak değerlendirilen bir yemek türüdür. Günlük olarak ara öğünlerde özellikle aperatif şekilde çok sık tüketilen yiyecekler arasında olduğunu söylemek mümkündür. Tabii tostlar birçok farklı ekmek türünden değişik gramajlar üzerinden hazırlanır. O yüzden kalorisini belirlemek için 100 gram kapsamında ifade etmek mümkün. 100 gram tost ise 313,3 kaloriye sahiptir.

Tost Kaç Kalori? Tost Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Tost Kaç Kalori?

Tost en sevilen birçok farklı malzemeden hazırlanan lezzetli yiyecekler arasında gelir. Özellikle sucuk ve peynir başta olmak üzere domates ile soğan ve benzeri pek çok farklı malzemenin içerisine girdiğini söylemek mümkündür.

Genel olarak iki farklı ekmek türünün sıkıştırılması ile hazırlanmış bir yiyecektir. Bazı durumlarda arasına yumurta koymak suretiyle de hazırlanır. Bu bağlamda 100 gram üzerinden bakıldığında tost 313,3 kcal şeklinde ifade edilmektedir. Ortalama bu kalori üzerinden ne kadar tüketilmesi gerektiği anlaşılabilir.

Tost Besin Değerleri ve Kalorisi

Farklı besin değerleri ile birlikte kalorisi üzerinden tost ele alınabilir. Tabii bu durumda içerisinde peynir ve sucuk ile beraber farklı malzemeler bulunduğuna dair fikir doğrultusunda ifade edilebilir. Tost besin değerleri ve kalorisini hesaplamak için ise 100 gram üzerinden işlem yapmak mümkündür.

- 313,3 kcal

- Toplam yağ 4,3 gram

- Doymuş yağ bir gram

- Sodyum 661 mg

- Potasyum 223 mg

- Karbonhidrat 56 gram

- Lif 4,7 gram

Haberin Devamı

- Şeker 6 gram

- Protein 13 gram

Bu gibi farklı besin değerleri kapsamında değişik toz türleri öne çıkabilir. Elbette tostun içerisine giren farklı malzemeler ile birlikte bu miktarın ortalama üzerine değişkenlik gösterebileceğini söylemek mümkündür. Ancak yine genel ortalama olarak yukarıdaki besin değerleri tost için ele alınabilir.

Tost Çeşitleri Nelerdir?

Türkiye'de birçok farklı toz çeşidi ülkenin değişik şekillerinde yapılmaktadır. Özellikle bunlar içerisinde Ayvalık tostu en meşhur tostlar içerisinde yer alır. Aynı zamanda Fransız tostu, milföy tostu, patates tostu ile birlikte bazlama seçenekleri tostlar arasında gelir. Sahur için lavaş ekmeğinden hazırlanan tost çeşitleri de oldukça lezzetlidir.