Gazete Vatan Logo

Salatalık Kaç Kalori? Salatalık Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Fit bir vücuda sahip olmak neredeyse herkesin hayalidir. İdeal vücut ölçülerine ve kiloya kavuşmak özellikle kadınların vazgeçilmez hedefleri arasında yer alır. Kilo vermek adına uzman yardımı alma olanağı olmayan kişiler için birçok alternatif mevcut olmaktadır. Az kalorili besinler ile beslenmek bu alternatiflerin başında yer alır. Salatalık da içerdiği yüksek besin değeri ve az kalori nedeniyle bu alternatiflerin başında gelmektedir

Salatalık Kaç Kalori? Salatalık Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Salatalık Kaç Kalori?

Salatalık sebzesinin su oranı oldukça yüksektir ve kalori değeri de düşük bir besindir. Bu nedenle kilo vermek ya da mevcut olan ideal kilosunu korumak niyetiyle uygulanan diyet programlarında sıkça ve bol miktarda tercih edilen bir besindir.

Zayıflama ve kilo kontrolünü sağlama hedefi olan kişiler için acıkma hallerinde salatalık tüketmek ideal bir alternatif olur. 1 adet yaklaşık olarak 120 gramlık büyük boy bir salatalık 20 kaloridir. 100 gramın altında olacak küçük boy salatalığın ise ortalama kalori değeri 9 kaloridir.

Salatalık Besin Değerleri ve Kalorisi

Salatalık besini, kalorisinin düşük olması ile dikkatleri üzerine çeken bir sebzedir. Bununla birlikte zayıflatma özelliği taşıyan ve bol miktarda su bulunduran bir yiyecektir. Bir adet orta boy salatalık için besin değerleri incelendiği zaman aşağıdaki gibi bir liste ortaya çıkıyor.

Karbonhidrat: 4,36 gr.

Protein: 0,13 gr.

Yağ: 0,78 gr.

Potasyum: 176,4 mg.

Lif: 0,6 gr.

A vitamini: 126 iu.

Kalsiyum: 19,2 mg.

C vitamini: 3,36 gr.

Haberin Devamı

Salatalık Tüketmek Kilo Aldırır mı?

Salatalığın içerisinde yer alan zengin lifler nedeni ile uzun süre tok kalmaya yardımcı olan bir besindir. Salatalık doğru bir şekilde tüketildiği zaman kişide kilo vermeye yardımcı olur. Bundan dolayı normal bir düzende salatalık tüketimi kişide kilo yapmaz.

Yoğurtlu Salatalık Kaç Kalori?

Özellikle diyet menülerinde verilen hafif öğünler ile birlikte doyurucu olması ve tok tutan etkisi nedeniyle sıklıkla karşımıza çıkan bir meze veya salata türüdür. Yoğurtlu salatalık öğle ve akşam yemeği öğünleri ile birlikte salata ya da meze olarak tüketilir. Biraz su katıldığında ise cacık olarak adlandırılır. 120 gramlık orta boy bir porsiyon olarak 62 kaloriye sahiptir.