Gazete Vatan Logo

Noodle Kaç Kalori? Noodle Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Noodle aynı zamanda Çin makarnası olarak bilinir ve marketlerde hazır olarak satılır. Özellikle son dönemlerde kolayca hazırlanması ile birlikte çok fazla tercih edildiğini söylemek mümkün. Tabii noodle aynı zamanda 100 gram üzerinden ele alındığı vakit belli bir kalori ortaya çıkarmaktadır. Bu kalori ise 384 kcal olarak ifade edilebilir. Erişte ve şehriye türü bir makarna şekli olarak da öne çıkan noodle, aynı zamanda yanında birçok farklı baharat ile gelmektedir. Diğer yandan içerisinde farklı besin değerleri olduğunu da ifade etmek mümkün.

Noodle Kaç Kalori? Noodle Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Noodle Kaç Kalori?

Noodle doyurucu olması ile beraber kolayca hazırlanması üzerinden çok fazla tercih edilen bir besin kaynağıdır. Aynı zamanda bu doğrultuda 100 gram üzerinden bakıldığında 384 kcal şeklinde geldiğini söylemek mümkün. Özellikle önemli oranda bir karbonhidrat ve kalori sağladığı için tüketirken dikkat etmek gerektiğini ifade etmek mümkün. Bununla beraber yanında farklı besin değerleri ile birlikte gelen bir yiyecek türüdür. Kolayca hazırlandığı için çok fazla tercih edilen bir ürün olduğunu söylemek mümkün.

Noodle Besin Değerleri ve Kalorisi

Farklı besin değerleri ve yanında gelen kalorisi ile birlikte noodle 100 gram üzerinden ifade edilebilir.

- 384 kcal

- Karbonhidrat 71 gram

- Protein 14,5 gram

- Ya 4,44 gram

- Sodyum 21 mg

- Potasyum 244 mg

- Kalsiyum 35 mg

- Demir 3,80 mg 

Bu şekilde yukarıda verilen farklı besin değerleri kapsamında noodle öne çıkmaktadır. Ancak özellikle yüksek bir kalori sağlaması ile birlikte dikkat edilmesi gereken besin kaynakları içerisinde yer. Diğer yandan hazır bir şekilde satıldığı için de çok fazla tüketilmemesi gereken bir ürün olarak öne çıktığını söylemek mümkün.

Haberin Devamı

Noodle Nasıl Hazırlanır?

Noodle kolayca ve hızlı şekilde hazırlanan, hemen tüketim imkanı veren hazır besin değerleri içerisinde gelir. Bu doğrultuda bir buçuk su bardağı kadar bir kabın içerisine noodle atmak yeterlidir. Daha sonra yaklaşık olarak 3 veya 4 dakika kadar kaynatmak gerekir.

Birkaç dakika bekledikten sonra tabağa koymak suretiyle hemen tüketilebilir. Aynı zamanda hazır noodle çeşitleri yanında birçok farklı baharat seçeneği gelmektedir. Bu baharatları önceden ya da sonradan ekleyerek belirli miktarlar doğrultusunda değerlendirmek mümkün.