Gazete Vatan Logo

Meme kanseri hakkında bilinçlenin

Avon İletişim ve Etkinlik Grup Müdürü Hande Orhan “meme kanseri” farkındalık projesi ile başlayan sosyal sorumluluk çalışmalarının kadına şiddet kapsamında devam ettiğini vurguluyor.

Sosyal sorumluluk projelerini belirlerken neleri göz önünde bulunduruyorsunuz? Neye göre karar veriyorsunuz?

Avon olarak 129 yıldır, 100’den fazla ülkede gerek ürünlerimiz gerekse kadınlara yönelik çalışmalarımızla milyonlarca kadının yaşamına güzellik katma misyonuyla hareket ediyoruz.

“Bir amaç için güzellik”e inanıyoruz. Bir yandan kadınları güzelleştirirken diğer yandan onların hayatlarını iyileştirmek, onlara özgüven aşılamak ve mutfaklardan liderler yaratmak için çalışıyoruz. Bu anlamda Avon olarak kadınlara ek kazanç fırsatlarından, kariyere, eğitim olanaklarından, sosyal sorumluluk projelerinde yer alma fırsatına kadar birçok alanda destek veriyor ve onların yanında yer alıyoruz.

Birçok kadına sosyal sorumluluk projeleriniz sayesinde ulaşmayı başardınız. Bu projelerle ilgili bilgi verir misiniz?

Avon Meme Kanseri ile Mücadele çalışmalarımız Türkiye’nin sağlık alanındaki en uzun soluklu ve en kapsamlı sosyal sorumluluk projelerinden birisi. Bu çalışmalarımız ile “sağlık için güzellik” anlayışıyla kadınları meme kanseri konusunda bilinçlendirmeyi ve erken teşhis imkânlarına erişimlerini kolaylaştırmayı hedefliyoruz.

Haberin Devamı

Kadınların en büyük düşmanlarından biri olan meme kanserine karşı Türkiye’de 19 yıldır kesintisiz olarak çalışıyoruz. Proje kapsamında bugüne kadar 2.5 milyon TL’ye yakın fon topladık. Avon Sağlığa Yolculuk Tırı ile 32 ili ziyaret ederek, Türkiye çapında 800’ün üzerinde kadına ücretsiz mamog-rafi ve meme ultrasonu imkânı sağladık. Ayrıca bugüne kadar Türkiye’de 8 farklı devlet hastanesine mamografi cihazı bağışladık. Yine bu sene proje kapsamında Türk Kanser Derneği ile işbirliği yapıyoruz ve TKD’ye başvuran maddi olanakları yetersiz meme kanseri hastalarının tedavi masraflarına destek oluyoruz. Bir diğer işbirliğimiz ise geçen yıl başladığımız ve Medical Park işbirliği ile mamografi taraması hizmeti. Türkiye’nin çeşitli illerin kadınlara ücretsiz mamografi ve meme usg taraması imkânı sunuyoruz.

Haberin Devamı

Aile İçi Şiddete Karşı Sessiz Kalma! Döngüyü Kır! kampanyanızdan bahsedersek...

Aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddet konusunda dünyanın dört bir yanında sürdürdüğü mücadeleyi Türkiye’ye de taşıdı. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda “Aile İçi Şiddete Karşı Sessiz Kalma! Döngüyü Kır!” kampanyasını başlattık.