Gazete Vatan Logo

Meme estetiği ameliyatları yaz aylarında da yaptırılabilir mi?

Meme estetiği ameliyatları yaz aylarında da yaptırılabilir mi?

Meme estetiği için tatili bekleyenler, kış aylarının yoğunluğunda vakit bulamayanların en çok merak ettiği bu soruyu ve meme estetiği hakkında bilinmesi gerekenleriEstetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen’e sorduk.

“Meme estetiği kişi için en uygun zamanda yapılır. Ayrıca her türlü estetik operasyon her mevsimde yaptırılabilir.Yaz aylarında da her türlü meme estetiği rahatlıkla yapılabilmektedir. Meme estetiği ameliyatları ile meme büyütme, meme küçültme, memelerin dikleştirilmesi ya da yeniden yapılandırılması gibi işlemler yapılabilmektedir.”

Meme dikleştirme estetiği

“Meme büyütme, doğal meme dokusu az ve küçük göğüslü kadınlara yapılır. Meme dikleştirme estetiği memelerdekidoku fazlalığının çıkarılması ve meme uçlarının yukarı taşınması şeklinde yapılır. Hastanın durumuna göre meme büyütme ya da meme küçültme estetikleri ile birlikte de yapılması gerekebilir.”

Meme büyütme ve küçültme estetiği

“Meme büyütme estetiği göğüs kasının üstüne ya da altına memeimplantların yerleştirilmesi şeklinde gerçekleştirilir. Meme implantları hastanın tercihine göre damla ya da yuvarlak şekilde olabilir. Silikon jel implantlar daha doğal bir his verdiği için hastalar ve plastik cerrahlar tarafından daha çok tercih edilir. Meme küçültme estetiği ise göğsün hacmini küçültmek için yapılan estetik operasyonlardır.”

Haberin Devamı

Meme dokusu ve süt bezleri zarar görmez

“Meme estetiği ameliyatları sonrasında memede ve meme ucunda hissiyat değişikliği ya da hissizlik olmaz. Meme büyütme ameliyatlarında zaten süt kanallarına zarar verilecek bir işlem uygulanmaz. Meme küçültme ameliyatlarında ise süt kanallarına zarar vermeden sadece yağ dokusu alınarak memenin küçülmesi sağlanır.”

Meme estetiğinde iyileşme süreci

“Meme büyütme, küçültme ya da dikleştirme amacı ile yapılan meme estetiği ameliyatları ortalama 1 ya da 2 saat civarında sürer. Duruma göre hastanın bir gece hastanede kalması istenebilir ya da aynı gün evine dönebilir. Operasyonlar çoğunlukla genel anestezi altında yapılır yani hasta tamamen uyku halindedir. Tüm cerrahi ameliyatlarda olduğu gibi izler görünmeyen bölgelere gizlenir ve belli belirsiz olması sağlanır. Operasyon sırasında herhangi bir ağrı ya da sızı hissetmez. Hasta ameliyattan hayal ettiği güzellikte göğüslere kavuşmuş olarak uyanır.”

Haberin Devamı