Gazete Vatan Logo

Mantı Kaç Kalori? Mantı Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Herkesin iştahını açan ve doyurucu olarak bilinen mantıyı sevmeyen kişi sayısı oldukça azdır. Bunun yanında mantının neredeyse her evde yapıldığını söylemek yanlış olmaz. Ayrıca mantı yemek isteyen kişilerin en merak ettikleri husus kalori olarak bilinir. Bundan dolayı mantının kaç kalori olduğu ve besin değerleri önem arz etmektedir. Buna göre mantıyı zevkle tüketmeye devam etmek mümkündür. 

Mantı Kaç Kalori? Mantı Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Mantı Nedir? 

Mantı, geleneksel olarak sıkça tüketilen yemeklerden birisi olarak bilinir. Özellikle mantının yapılış şekli yörelere göre değişmektedir. Bunun yanında mantıyı kararında tüketmek gerekmektedir. Çünkü aşırı mantı tüketimi kilo alımına neden olabilir. Gün içerisinde doyurucu ve lezzetli bir yemek arayan kişiler mantıyı tercih edebilirler. Her yaştan kişinin mantıyı çok sevdiğini söylemek yanlış olmaz. 

Mantı Kaç Kalori? 

Mantının 100 gram miktarlık hesabına göre kalorisi 170 olarak bilinir. Ayrıca orta seviye bir porsiyon mantının yaklaşık olarak 322 kalori olduğunu söyleyebiliriz. Buna gör mantı tüketimi için doğru şekilde tüketim miktarı yapılabilir. 

Mantı Besin Değerleri ve Kalorisi

Mantının 100 gram olan porsiyonunda yaklaşık 170 kalori bulunduğu görülmektedir. Ayrıca mantının kalorisi kadar sahip olduğu besin değerleri de merak edilmektedir. Mantının besin değerleri şöyledir;

 

100 gram mantı porsiyonu için:

Kalori (kcal) - 170

Karbonhidrat (g) - 29,71

Protein (g) - 4,13

Yağ (g) - 3,5

Haberin Devamı

Lif (g) - 0,85

Kolesterol (mg) - 23,68

Sodyum (mg) - 76,18

Potasyum (mg) - 150,26

C vitamini (mg) - 2,46

Kalsiyum (mg) - 41,92

Mantı Nasıl Yenir?

Mantı yapıldıktan sonra genellikle yoğurt veya sos karıştırılarak yenir. Bunun için mantının normal kalori ve besin değerleri değişiklik gösterebilir. Tabi yoğurt sağlıklı bir ürün olduğu için mantıya son derece yakışmaktadır. Sos ise genellikle yağ, kırmızı pul biber ve nane kullanılarak hazırlanmaktadır.

Mantıyı yemek isteyen kişiler kalori hesabı yaparak tüketim yapabilirler. Ayrıca mantıyı yerken yoğurt kullanmak her zaman için işe yaramaktadır. Bunun yanında mantının kıymalı veya farklı versiyonlarını görmek mümkündür. Tabi buna göre kalori ve besin değerlerinin değişmesi gayet normal görülür. Genel olarak çok sevilen ve sıkça tüketilen bir yemektir.