Gazete Vatan Logo

Lahmacun Kaç Kalori? Lahmacun Besin Değerleri Ve Kalorisi...

En lezzetli hamur işlerinden biri olarak lahmacun öne çıkar. Yöresel şekilde farklı biçimlerde ele alınan lahmacun, hamur ve kıymanın karışımı eşliğinde doyumsuz bir damak tadı bırakmaktadır. Tabii içeriğinde birçok malzeme olması ile birlikte önemli bir kaloriye sahip olduğunu ifade etmek gerekir.

Lahmacun Kaç Kalori? Lahmacun Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Bu bağlamda bir porsiyon, yani orta büyüklüğü de lahmacun eli alındığında 326,62 kalori geldiğini söylemek gerekir. Aynı zamanda içeriğinde karbonhidrat, protein ve yağ ile beraber birçok mineral ile vitamin yapısı olduğunu söylemek mümkün. Çünkü sonuçta içerisinde hamur ile beraber aynı zamanda et bulunur.

Lahmacun Kaç Kalori?

Hamur ve kıymanın özel olarak hazırlanması ile beraber bir araya gelmesi eşliğinde lahmacun ortaya çıkar. Yöresel açıdan harika bir lezzet sunmasının yanı sıra, vazgeçilmez en güzel yiyecekler içerisinde gelir. Aynı zamanda birçok besin değerinin yanı sıra önemli bir kalori ihtiva ettiğini söylemek mümkün.

Bu doğrultuda orta boy, bir porsiyon lahmacun ele alındığı zaman 326,62 kcal geldiğini söylemek gerekir. O yüzden lahmacun tüketimi gerçekleştirirken mutlaka bu miktarı dikkat ederek sağlamak önemlidir. Aksi takdirde kilo alma noktasında etkili yemek türleri içerisinde yer alır.

Lahmacun Besin Değerleri ve Kalorisi

Lahmacun en sevilen yiyeceklerden biri olmasının yanı sıra, içeriğinde farklı besin değerleri ve kalori sağlamaktadır. Bu durum daha çok bir porsiyon orta boy lahmacun üzerinden ele alınmak suretiyle hesaplanır.

Haberin Devamı

- 326,62 kcal

- Karbonhidrat 44,8 gram

- Protein 16,35 gram

- Yağ 8,86 gram

- Lif 3,37 gram

- Sodyum 381,80 mg

- Potasyum 467,74 mg

- Kalsiyum 39,18 mg

Bu şekilde yukarıda verilen farklı mineral ve vitamin ile beraber diğer gramaj üzerinden besin değerleri eşliğinde lahmacun öne çıkar.

Lahmacunun Faydaları Nelerdir?

Lahmacun içeriğinde kırmızı et barındırdığı için güçlü bir protein kaynağı olarak öne çıkar. Aynı zamanda B12 ile beraber demir barındırdığını söylemek mümkün. Diğer yandan yeşillik, domates ve soğan gibi besin kaynakları bulundurduğundan dolayı, etin emilimini sağlar ve proteinin kalitesini arttırır. Aynı zamanda bu durum demir emilimini de önemli oranda arttırır.