Gazete Vatan Logo

Kulak Ağrısı Nasıl Geçer? Kulak Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Kulak ağrısı genellikle kaşıntı, baş dönmesi ya da iştah kaybı ile kendini belli eder. Çene, baş ve kulak bölgesindeki ağrılar da kulak ağrısının nedenlerinden sayılabilir. 

Kulak Ağrısı Nasıl Geçer? Kulak Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Kulak Ağrısı Nasıl Geçer?

Kulak ağrısının tedavisi altında yatan nedene bağlı olarak değişebilir. Ağrının altında yatan sorun çözüldüğünde genellikle ağrı da ortadan kalkar. Eğer kulak ağrısı enfeksiyona bağlı olarak gelişmişse doktor kontrolünde kullanılan antibiyotikler ile ağrının hafiflemesi mümkündür. Kulağa yapılan sıcak uygulama ile de kulak ağrısının hafiflemesi mümkündür.

Ağrıyan kulağa 20 dakika boyunca ısı ve masaj yapılırsa ağrının dindiğini görürsünüz. Kulak yolu enfeksiyonlarda özellikle de sarımsak sıkça kullanılır. Antibiyotik ve analjezik özelliği bulunduğundan sarımsağı pişirdikten sonra kalan yağı kulağa damlatabilirsiniz. 

Kulak Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Kulak ağrısına neden olan birçok etken vardır ve ağrının tam olarak geçebilmesi için bu nedenin mutlaka bulunması gerekir. Sağlık problemlerinden kaynaklanmayan kulak ağrıları genellikle 2-3 gün içinde kendi kendine geçer. Eğer farklı bir sağlık problemine bağlı olarak kulak ağrısı ortaya çıkarsa bunun için aile hekimine ya da kulak burun boğaz uzmanına gözükmek gerekir.

Haberin Devamı

Soğan ve sarımsak kulak ağrıları için en etkili tedavi yöntemleri arasındadır. Bunları kaynattıktan sonra ortaya çıkan suyu ağrıyan kulağınıza damlatarak ağrının hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Bazı kişilerde ağrıyan kulağa sıcak ısı uygulaması da ağrının hafiflediğini göstermektedir. Eğer kulak ağrınız varsa ısı yöntemi ile ağrının hafiflemesini hızlandırmanız mümkündür. 

Kulak Ağrısı Neden Olur?

Özellikle çocuklarda ortaya çıkan kulak ağrısı genellikle orta kulak enfeksiyonundan kaynaklanır. Bu gibi durumlarda çocukların aile hekimlerine getirilmesi ve tedaviye başlanılması önemlidir. Kulak ağrısının nedenleri arasında basınç değişimi, kulak kiri birikmesi, boğaz enfeksiyonları, sinüs enfeksiyonları ve kulak yolunda yabancı bir maddesinin bulunması sayılabilir. Kulak ağrısının dış kulak yolunda, kulak kepçesinde ya da kulak zarı ya da orta kulakta meydana gelmesi mümkündür. 

Belirtileri Nelerdir?

Kulak ağrısı herkeste farklı belirtiler ile ortaya çıkar. Genellikle kulak ağrılarında sık rastlanan belirtiler kulak çevresinde kızarıklık ve şişme, kaşıntı, baş dönmesi, düşüp çıkan ateş ve uykuya dalmada güçlük olur. Kulak ağrısının belirtileri nedenine göre de değişiklik gösterebilir. Bazen yalnızca hafif ağrı olurken bazen daha ciddi belirtiler ortaya çıkabilir.

Haberin Devamı