Gazete Vatan Logo

Krep Kaç Kalori? Krep Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Krep, un, süt, yumurta ve yağdan yapılan bir hamur işi olarak karşımıza çıkar. Krep bir porsiyon olarak ortalama 100 grama denk gelir ve toplamda 187 kaloridir.

Krep Kaç Kalori? Krep Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Krep Kaç Kalori?

1 porsiyon orta boy krep toplamda 187 kalori olarak karşımıza çıkar. 1 porsiyon krepin %70'i karbonhidrat, %19'u protein ve %12'si de yağdan oluşmaktadır. 1 porsiyon krep 100 grama denk gelir ve içinde 27,87 gram karbonhidrat ile 7,55 gram protein bulunur. Çoğu karbonhidrattan meydana geldiği için krep eğer fazla tüketilirse kilo yapabilir. Fakat krep eğer porsiyon kontrolüne dikkat edilerek tüketilirse hem tok tutar hem de enerji verir.

Krep Besin Değerleri ve Kalorisi

100 gram krep toplam 187 kaloridir. 100 gram krepte 27 gram karbonhidrat, 7 gram protein, 4 gram yağ ve 1,5 gram da lif bulunur. 100 gram krepte ayrıca 73 mg kolesterol, 184 mg sodyum ve 146 mg potasyum bulunmaktadır. Karbonhidrat ağırlıklı bir besin olduğu için krep eğer fazla tüketilirse kilo alımına neden olabilir.

Hem undan yapılması hem de içinde yağ bulunması krepin kilo yapmasına neden olabilmektedir. Evde de kolaylıkla yapılabilen krep özellikle kahvaltılarda tüketilmektedir. Krepi eğer daha sağlıklı bir hale getirmek isterseniz kepekli undan ve az yağlı şekilde yaparak tüketebilirsiniz.

Haberin Devamı

Diyette Krep Yenir mi?

Diyette yenebilecek ve yenemeyecek besinler birçok kişi tarafından merak edilir. Özellikle kahvaltılarda sevilerek tüketilen krep bir hamur işidir. Un, su, yumurta ve sütten yapılan krep karbonhidrat içerdiği için fazlası kilo yapabilir.

Eğer krep yemek isterseniz daha sağlıklı olması için az yağlı ve kepekli undan yapabilirsiniz. Diyette krep eğer fazla tüketilirse hem kan şekerini hızlı yükseltir ve hızlı acıkmaya neden olur hem de kilo yapabilir. Sık sık olmamak kaydı ile porsiyona dikkat ederek krep tüketilmesinde sorun olmaz.

Krep Nasıl Yapılır?

Krep porsiyona göre un, süt, yumurta ve yağ ile yapılmaktadır. İsteğe göre içinde tuz ya da su eklemek mümkündür. Krep tavada yağda yapılır ve az pişirilir. Hamur işlerinden biri olan krep normal ya da kepekli un ile yapılabilir.