Gazete Vatan Logo

Kramp Nasıl Geçer? Kramp Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Kas spazmı olarak bilinen kramp çoğu insanın başına gelebilir. Bazen oldukça can sıkıcı olan kramp ağrılı durumlara neden olabilir. Sancı ve ağrı yaşandığı zaman kişinin paniğe kapılması yaşanabilir. Tabi bazı kişiler kramp olduğunda sakince geçmesini beklemektedirler. Fakat kramp her zaman aynı şiddette olmaz ve bunu geçirmenin yöntemleri olduğu bilinir.

Kramp Nasıl Geçer? Kramp Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Kramp Nedir? 

Kramp, kasların istemsiz olarak kasılması durumuna verilen addır. Bazen bu kasılma şiddetli ağrı eşliğinde görülür. Bazen ise kısa süreli bir kramp olur ve kısa sürede geçer. Tabi kramp sıkça görülürse eğer durumun ciddi olduğu anlaşılır. 

Kramp Belirtileri Nelerdir? 

Kramp girdiğini anlamak bazı belirtiler ile son derece kolaydır. Buna göre kramp belirtileri şöyledir;

- Ani keskin ağrılar.

- Cildin altında sert bir kas dokusu hissi. 

Çoğu krampın zararsız olduğunu ve kısa sürede geçtiğini söyleyebiliriz. Ancak zararlı olan kramplarda vardır. Sinir sıkışması ve mineral eksikliği gibi kramplar zararlı olabilir. Bundan dolayı dikkatli olmakta yarar vardır. 

Kramp Nasıl Geçer? 

Kramp girdiği zaman öncelikle sakin olmak lazımdır. Panik yapıldığı zaman krampın olumsuz etkiler göstermesine yardımcı olunmuş oluyor. Kasları rahatlatmak ve açma - germe yapmak krampı geçirebilir. 

Kramp Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Kramp geçiren yöntemler arasında birçok unsuru sayabiliriz. Önemli olan ise bunları doğru bir şekilde kullanmaktır. Çünkü kramp girdiği zaman yanlış yapılan davranışlar daha kötü sonuçlar doğurabilir. Bunun yanında kramp girdiği zaman sakin kalırsanız eğer sonuçlar daha iyi olacaktır.

Haberin Devamı

- Kas Masajı Yapın

Kas masajı ile kasları rahatlatmak son derece işe yarar bir yöntemdir. Kas üzerine sıcak uygulama yapmakta kasları rahatlatabilir.

- Sıcak Bir Duş Alın

Sıcak bir duş almak kramp geçirmek için iyi bir yöntemdir. Ayrıca bu sayede krambın ağrıları azalacaktır.

- Isıtıcı Etkisi Olan Krem veya Jel Kullanılabilir 

Isıtıcı etkisi olan krem veya jel ile kramp uzun sürmeden geçebilir. 

- Kas Gevşetici Kullanın

Kas gevşetici kullanmak çoğu durumda krampa iyi gelir. Tabi bu uygulamada dikkatli olmakta yarar vardır. Aşırı şekilde kas gevşetici kullanmak yarar yerine zarar verir.