Gazete Vatan Logo

Kola Kaç Kalori? Kola Besin Değerleri Ve Kalorisi...

En sevilen ve hatta en çok tüketilen asitli içecekler arasında kola önde gelir. Birçok farklı marka üzerinden dünya çapında tercih edilir. Ancak çok sevilmesinin yanı sıra aynı zamanda çok tüketilmemesi gereken besin kaynakları içerisinde yer alır. Çünkü aynı zamanda belirli bir kalori ve birtakım katkılar barındırır.

Kola Kaç Kalori? Kola Besin Değerleri Ve Kalorisi...

O yüzden çok fazla kalori almamak için kolanın ne kadar kalori ettiğini bilmek gerekir. Bu duruma bir su bardağı, yani 220 mililitre üzerinden bakıldığında kola 122 kalori etmektedir. Aynı zamanda 100 gramı içerisinde ise 45 kalori yer alır.

Kola Kaç Kalori?

Özellikle yemek yedikten sonra rahatlatan ve en çok sevilen asitli içeceklerin başında kola gelir. Değişik markalar üzerinden sunulan kola aynı zamanda belirli bir kaloriye sahiptir. Bu kalori bir su bardağı kapsamında 122 kcal olarak öne çıkar. Aynı zamanda bu durum 220 mililitreye karşılık gelmektedir. Diğer yandan 100 gram kola içerisinde ise 45 kalori bulunmaktadır. Bir kutu kola ise 330 mililitre eder ve kalori olarak 149 kcal şeklinde belirlenmiştir. O yüzden bir kutu kola içerken ne kadar kalori ettiğine bağlı olarak ele almak ve tüketmek önemlidir.

Kola Besin Değerleri ve Kalorisi

Birçok farklı değer üzerinden ele alınmak suretiyle kolanın kalorisi hesaplanabilir. Ancak aynı zamanda besin değerlerini hesaplamak gerekirse 100 gram üzerinden bu hesabı almak gerekir.

Haberin Devamı

- 45 kcal

- Sodyum 4 mg

- Potasyum 2 mg

- Karbonhidrat 10 gram

- Şeker 9 gram

- Protein 0,1 gram

- Kafein 8 mg

Bu şekilde yukarıda verilen farklı değerleri ile birlikte kolanın kalorisi ve besin değerleri ortaya çıkarılır. 100 gram bazında ele alınan bu değerleri baz almak suretiyle ne kadar tüketilmesi gerektiğine dair bilgi elde edilebilir.

Kola Ne Kadar Tüketilmeli? 

Asitli bir içecek olması ile beraber kolanın çok fazla tüketilmemesi genelde önerilir. Elbette yemekten sonra hazmı rahatlatması ve lezzeti ile birlikte sevilen bir içecek türüdür. Fakat çok fazla tüketimi böbreklere zarar verebilir ya da tansiyonu çıkarabilir. Aynı zamanda şeker ve birçok farklı koruyucu açısından yüksek yapıya sahiptir. O yüzden kola tüketimi noktasında buna da dikkat etmek gerekir.