Gazete Vatan Logo

Kekik Yağı Nasıl Kullanılır? Kekik Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Dünyanın bir yerinde İnsanlar tarafından kullanılan kekik yağının faydaları saymakla bitmemektedir. Uçucu yağlar bölümünde bulunmaktadır. Çok keskin özelliği ve oldukça etkin bir yağ türü olmaktadır. Çeşitlerine göre faydaları da farklılık göstermektedir. Birçok hastalığa ve kansere dahi iyi gelen en nadir bitkisel ve doğal yağlardan olmaktadır. Genel olarak pek çok sağlık problemi kekik yağı tarafından çözülmektedir.

Kekik Yağı Nasıl Kullanılır? Kekik Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Kekik Yağı Nasıl Kullanılır?

Kekik yağının öncelikle nasıl kullanılması gerektiğini ve hangi amaçlar ile kullanılacağı duruma göre farklılık göstermektedir. Az bir miktar yeterli olmaktadır. Aksi bir durumda tahrişe neden olabilir. Kekik yağı ağız yoluyla tüketmek için rahatlıkla tercih edilmektedir. Ayrıca bitkisel merhem yapımında bu yağ sıklıkla tercih edilmektedir.

 

Ayrıca ilaç ve kozmetik bölümlerinde ham madde olarak da tercih edilmektedir. Kekik yağı saçlarda, cilt ve ağız bakımlarında tercih edilmektedir. Cilt için kullanım yapılacak ise eğer gece makyaj pamuğu yardımı ile direkt cilde uygulanabilir. Saça uygulanma esnasında parmak uçları ile saç diplerine masaj yapılarak kullanılabilir.

 

Kekik Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler

 

Kekik yağını saf bir şekilde tüketmek fazla etkilerinden bir durumdur. Kullanım sırasında aşırıya kaçmadan kullanılmalıdır. 

Kullanıma başkanlığından itibaren 10 gün kullanılmalıdır en çok daha fazla tüketilmemelidir. 

Uzun süre kullanımlar yapılmamalıdır.

Kronik bir hastalık var ise mutlaka doktora danışarak tüketilmelidir. 

Haberin Devamı

Hamile ve emziren anneler kesinlikle kullanmamalıdır.

Kekik yağını kullanırken belli bir miktarda kullanmak daima daha etkilidir.


 

Kekik Yağı Nerelerde Kullanılır?

 

Kekik yağı nerede ise her yerde tercih edilmektedir. Geniz ve burun tıkanık olduğunda bir miktar kullanabilir. Soğuk algınlığında rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Böyle bir sorun olduğunda kaynayan bir bardak su içerisine 3 damla kekik yağı eklenerek buharı solunarak rahatlıkla ve güvenle kullanıla bilir. Yüze ve saça herhangi bir karışım yapmadan direkt olarak pamukla sürülerek kullanılabilir.

 

Kekik yağı zararları da olan doğal bir bitkisel yağ olmaktadır. Fakat en önemli olan kullanım zamanına dikkat etmektir. Mide ağrılarında bir miktar kullanabilir. Vücutta oluşan bazı yaralarda kullanılabilir. Hayvanlarda oluşan küçük iltihaplarda, enfeksiyonlarda biraz kullanılabilir. Çok iyi bir burun açıcı olmaktadır. Bu yüzden buhar olarak solunması çok iyi geleceği için tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı

 

Kekik Yağının Kullanım Alanları Nelerdir?

 

Kaynar suya damlatılan bir ve iki damla ile buhar banyosu yapılabilir. Vücudu dinlendiren etkisi ile oldukça rahatlatacaktır. Bunun yanında sıcak bir bardağa bir iki damla damlatarak çay olarak tüketilmektedir. Ilık suya iki damla ya da 3 damla isteğe göre damlatarak gargara yapılabilir.

 

Ağız sağlığına oldukça uygun olmaktadır. Başınıza ve vücudunuza masaj yaparken kullanılabilir. Buhar makinası kullanarak sivrisinekleri uzaklaştırarak rahat edebilirsiniz. 

 

Kekik Yağının İçeriğindeki Maddeler

 

Kekik yağının içeriğinde bulunan etken bazı maddeler bulunmaktadır. Özellikle yüksek miktarda A ve E vitaminleri sayesinde eşsiz bir doğal vitamin olmaktadır.