Gazete Vatan Logo

Karışık et satan yanar!

‘Firmalar dikkat etsin’

Kırmızı ve beyaz et karışımının yasaklanmasının ardından sıkı denetimler başladı. Özel laboratuvarlarda en küçük karışım kolayca tespit edilebiliyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gıda kontrol ekipleri, kırmızı ve beyaz et karışımını ortadan kaldıran tebliğ kapsamında tüm yurtta sıkı denetim başlattı. Ankara’da elde taşınan soğutucu dolaplarıyla perakende ve toptan satış yapan noktalara giden ekipler, et ve et ürünlerinde kırmızı-beyaz et ayrımı getiren tebliğe uygun satış yapılıp yapılmadığını denetledi. Burada, satış sorumlularına tebliğ hakkında bilgi de veren ekipler, yasaklanan “yüzde 100 dana eti” etiketinin, bazı ürünlerde hâlâ kullanıldığını belirledi. Raflardan toplanan numuneler labaratovuara gönderildi.

‘Firmalar dikkat etsin’

Numuneleri inceleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı Müdürü Berrin Şenöz, analizlerin son teknolojiye sahip cihaz ve metotlar kullanılarak, uzman personelce yapıldığını belirterek “Herhangi bir ürün geldiği zaman at veya eşek eti, soya gibi bitkisel proteini uzmanlarımız cihazlarla kolaylıkla test edebiliyor” dedi.

Haberin Devamı