Gazete Vatan Logo

Kahve Kaç Kalori? Kahve Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Kahve sıkça tüketilen bir içecektir. Farklı şekillerde tüketilen kahve herkes tarafından da çok seviliyor. Kahve tüketmenin pek çok faydası da uzmanlar tarafından açıklanmıştır. Ancak aşırıya kaçmadan tüketilen kahvenin faydası olacaktır. Fazla tüketilen kahve farklı sağlık sorunlarına yol açabilir.

Kahve Kaç Kalori? Kahve Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Kahve Kaç Kalori?

Kahve tüketilen bir içecek. Özellikle sabah kahvesi içmeden pek çok kişi güne başlayamaz. Kahve'nin kalorisi değişmektedir. Bir fincan filtre kahve 2 kalori civarındadır. Bu şekersiz bir filtre kahvenin kalorisidir. 0,24 ram protein içeren bu kahve, 0,08 gram yağ içermektedir. Bir tane şekersiz sütlü filtre kahve 2,24 kaloridir. Sade bir Türk kahvesinin kalorisi ise 7 kaloridir. Bir fincan Türk kahvesi ortalama 40 gramdır. Bir fincan şekerli Türk kahvesi ise 42 kaloridir. 

Kahve Besin Değerleri ve Kalorisi

Sık sık tüketilen ve çeşitli şekillerde içilen kahvelerin besin değerleri değişmektedir. Dolayısı ile bu konu merak konusu da olmuştur. Bir sade Türk kahvesinin besin içeriği; karbonhidrat 0,06 gr, 0,42 protein, 0,52 yağ bulunmaktadır. Lif oranı ise 2,63 olarak belirtilmiştir.

Şekerli bir Türk kahvesinin içinde 7,36 karbonhidrat, 0,53 protein, 88,88 potasyum ve 0,65 yağ oranı bulunmaktadır. Sade bir filtre kahvesinin içerisinde 0,24 gr protein, 0,08 yağ bulunmaktadır. Şekersiz filtre kahvede lif ve karbonhidrat bulunmaz. 

Haberin Devamı

Kahvenin Faydaları Nelerdir?

Kahve dozunda içildiğinde pek çok yararı olan bir içecektir. Antioksidan yönünden çok zengindir. Dinçlik verir. Düzenli olarak içildiğinde karaciğer kanserine iyi gelmektedir. Sadece karaciğer kanserine değil, birçok kanser türüne karşı da çok etkilidir. Enerjik bir yaşam sürmek isteyenler kahve tüketebilir. Şekersiz ve aşırıya kaçmadan tüketilen kahve, kalp sağlığı için de olumludur. Metabolizmayı hızlandırır, diyabet riskini ise ortadan kaldırabilir. 

Günde Kaç Bardak Kahve Tüketilebilir?

Kahve içmek bazen bir keyif, bazen ise bir alışkanlıktır. Sade, şekersiz kahveler diyet için de uygundur. Günde ortalama 2 ile 4 fincan kahve içilebilir. Önemli olan sade kahve tüketebilmektedir. Aksi takdirde kahvenin besin değeri yükselecektir.

Diyet için uygun olan sade kahve çeşitleridir. Akşam kahve içmek, uykuyu kaçırabilir. Bunun nedeni bedene enerji vermesidir. Bu yüzden kahve tüketimi daha çok günün erken saatlerinde olmalı.

Haberin Devamı