Gazete Vatan Logo

Isırgan Otu Çayı Nedir? Isırgan Otu Çayı Faydaları Nelerdir?

Isırgan otu çayının insanlar tarafından sıkça kullanıldığı bilinmektedir. Özellikle inanılmaz faydalar sunması ısırgan otunu ön plana çıkarmaktadır. Zaten doğanın sunmuş olduğu bu tarz imkanları mutlaka değerlendirmek gerekir. Ayrıca ısırgan otu çayının hazırlanışı oldukça kolaydır. Böylelikle isteyen herkesin ısırgan otu çayı hazırlama şansı olduğu dikkat çekmektedir. Bunun yanında ısırgan otu çayının faydalarına baktığımız zaman eşsiz bir ürün olduğunu görmek zor olmaz. 

Isırgan Otu Çayı Nedir? Isırgan Otu Çayı Faydaları Nelerdir?

Isırgan Otu Çayı Nedir? 

Isırgan otu çayı, ısırgan otu bitkisi ve kaynar su ile hazırlanan bir içecektir. Burada önemli olan ısırgan otundan yararlanarak faydalı bir çay hazırlamak olarak bilinir. Zaten ısırgan otunun birçok farklı formda kullanıma uygun olduğu görülmektedir. 

Genel olarak bakıldığında sunmuş olduğu yaralardan dolayı ısırgan otunun çayı sıkça tüketilmektedir. Tabi günlük olarak aşırı tüketimden kaçınmak gerekir. Buna göre günde 2-3 bardak kadar ısırgan otu çayı içmek yeterli görülür. 

Isırgan Otu Ne İşe Yarar? 

Bilindiği üzere doğada birçok farklı bitki türü yer almaktadır. Bu bitkiler içerisinde ısırgan otunu saymakta mümkündür. Tabi ısırgan otunun özelliklerini iyi bilmekte yarar vardır. Buna göre ısırgan otunun yıllar boyu bir şifa kaynağı olarak kullandığımız söyleyebiliriz. Halen bu bitkiden şifa bulan kişiler olduğu bilinmektedir. 

Isırgan otu özellikle vücutta biriken toksinlerin dışarıya atılmasını sağlar. Bunun yanında idrar söktürücü özelliği olduğu görülür. Tabi ısırgan otunu toplarken dikkatli olmak gerekir. Çünkü ciltte tahriş yapabilir. Bilimsel adı Urtica olan ısırgan otunun çay olarak sıkça tüketildiğini söyleyebiliriz. 

Haberin Devamı

Isırgan Otu Çayı Nasıl Hazırlanır? 

Isırgan otu çayı hazırlamak son derece kolay olarak bilinir. Bundan dolayı isteyen herkesin ısırgan otu çayı kullanma şansı olduğu görülmektedir. Isırgan otu çayı şöyle hazırlanır;

- Öncelikle 1 yemek kaşığı kadar kurtulan ısırgan otunu hazırlayın. Ardından 1 su bardağı suyu kaynatın. 

- Kaynayan su içerisine atılan ısırgan otunu 5-6 dakika bekletin. Son olarak bu şekilde hazır hale gelen ısırgan otu çayını süzerek tüketin. 

Isırgan otu çayında kurutulmuş ısırgan kullanmak gerekir. Ayrıca bir yemek kaşığı ısırgan için 1 bardak su yeterli olmaktadır. Buna göre miktarı katlayarak fazla çay hazırlamak mümkündür. 

Isırgan Otu Çayı Faydaları Nelerdir?

Isırgan otu çayının çok dikkat çekici faydaları olduğu bilinir. Buna göre düzenli olarak ısırgan otu çayı tüketmek tam olarak şifa kaynağı olacaktır. Isırgan otu çayının şu faydaları vardır;

Haberin Devamı

- Akciğer kanserini tedavi edicidir.

- Şeker hastalığına iyi gelir.

- Saçlara parlaklık ve canlılık verir.

- Romatizmaya karşı iyi gelir.

- Alerjiye karşı direnci attırır.

- İdrar söktürücüdür.

- Böbrek taşı önleyicidir.

- Vücutta bulunan iltihaplara iyi gelir.

Isırgan otu çayının faydalı olması düzenli tüketimi gerekir. Günde 2-3 bardaktan fazla içilmemesi önemlidir. Böylelikle ısırgan otu çayından beklenen faydaları elde etmek mümkün olur.