Gazete Vatan Logo

Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori? Haşlanmış Yumurta Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Başta protein olmak üzere pek çok önemli vitamin ve mineral sağlamak için yumurta değerli sayılacak güçlü kaynaklar arasında gelir. Çünkü gün içerisinde çok daha kolay şekilde tüketilebilir ve maddi açıdan da ete göre yükü bulunmaz. Bu sebepten dolayı günde bir veya iki tane tüketmek pek çok açıdan oldukça önemlidir.

Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori? Haşlanmış Yumurta Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Ancak aynı zamanda haşlanmış yumurta üzerinden bakıldığı zaman belli bir kalori ortaya çıkar. Bu durumda bir tane haşlanmış yumurta ise 50 gram gelir ve 78 kalori olarak öne çıkar. Aynı zamanda 100 gram noktasında ele alındığında 155,1 kalori sağladığını söylemek mümkündü 

Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

Hem sarısı hem de beyazı ile birlikte sofraların vazgeçilmezi yiyecekler arasında yumurta gelir. Özellikle sabah kahvaltılarında çok fazla tüketilen en sağlıklı besin kaynaklarından biridir. Diğer yandan genelde haşlanmış olarak sevilen ve tercih edilen bir besin türüdür. Bu doğrultuda ise haşlanmış yumurta kalori olarak 1 tanesi 50 gram olarak öne çıkar ve 78 kcal sağlar. 100 gram eşliğinde ele alındığı zaman ise 155,1 kalori öne çıkarmaktadır.

Haşlanmış Yumurta Besin Değerleri ve Kalorisi

Haşlanmış yumurtanın besin değerlerine bakılmak istendiğinde bu durumun 100 gram üzerinden ele alınması gerektiğini söylemek mümkün. Aynı şekilde kalorisi de yine belli bir miktar doğrultusunda öne çıkar.

- 155,1 kcal

Haberin Devamı

- Toplam yağ 11 gram

- Doymuş yağ 3,3 gram

- Kolesterol 373 mg

- Potasyum 126

- Sodyum 124 m

- Karbonhidrat 1,1 gram

- Şeker 1,1

- Protein 13 gram

- Demir 1,2 mg

- Kalsiyum 50 mg

Bu şekilde pek çok önemli değeri ile birlikte yumurta en kayda değer ve alınacak besinler arasında önde gelir.

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları Nelerdir?

Haşlanmış yumurta yüksek oranda protein ihtivası üzerinden kasları güçlendirir ve hücre yenilemesine olanak tanır. Aynı zamanda enerji verir ve bağışıklık sistemine dikkat çekici oranda etki eder. Amino asit, mineral ve vitaminler ile vücudu besleyen bir özel besin kaynağıdır.

Göz sağlığı için çok yararlıdır ve özellikle göz bozuklukları için iyi gelir. Diğer yandan iyi kolesterolü destekleyerek önemli bir katkı sağlar. Kalp ve damar sağlığını koruma noktasında yine oldukça etkilidir.