Gazete Vatan Logo

Hamilelikte Parol içilir mi? Gebelik döneminde Parol kaç kez içilir?

Hamilelikte Parol içilir mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Özellikle hamileliğin ilk aylarında bebeğin büyümesiyle birlikte genişleyen rahim, anne adayında sancılara neden olabiliyor. Hareket etmenin böylesine zor olduğu bir dönemde sancı ve ağrılar için ağrı kesici kullanımına da dikkat etmek gerekir. Peki gebelikte Parok içilir mi, kaç kez içilir?

Hamilelikte Parol içilir mi? Gebelik döneminde Parol kaç kez içilir?

Gebelik dönemindeki pek çok kadın bu süre boyunca ağrı ve sancıyla karşılaşması muhtemeldir. Doktor kontrolünde geçen aylar boyunca ağrı kesici kullanımı da yine doktor tavsiyesiyle mümkündür. Özellikle ilk haftalarda bebeğin büyümesiyle birlikte rahimdeki genişleme anne adaylarını sancılı bir süreç yaşamasına neden olur.

HAMİLELİKTE PAROL İÇİLİR Mİ?

Doktor kontrolünde hamilelikte parol içmenin mümkün olduğunu belirtelim. Özellikle bazı ilaçların bileşenlerinde bulunan kimyasalların nispeten kullanımında sakınca yoktur.

Yaşanabilecek küçük sağlık sorunlarında, baş ağrusu, diş ağrısı, bel ağrısı ve hamilelikte karın ve kas ağrılarında parol kullanımında sakınca yoktur.

Parol hamilelik döneminde günde 3 defayı geçmemek suretiyle kullanılabilir. Ancak yine de doktor kontrolünde kullanımı tavsiye edilmektedir.