Gazete Vatan Logo

Enseden Gelen Baş Ağrısı Nasıl Geçer? Enseden Gelen Baş Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Baş ağrısına nasıl geçeceği en çok merak edilen sorular arasında yer alır. Herkesin sık sık karşılaştığı rahatsızlıklar arasında yer alan baş ağrısının genellikle altında yatan önemli bir neden bulundurmaz. Enseden gelen, şiddetli ve zonklayan baş ağrısına hafifletecek bazı çözüm önerileri bulunur. Migren ya da sinüzit nedeni ile baş ağrısı yaşayanların bunlara dikkat etmesi gerekir. 

Enseden Gelen Baş Ağrısı Nasıl Geçer? Enseden Gelen Baş Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Enseden Gelen Baş Ağrısı Nasıl Geçer? 

Enseden gelen baş ağrısını geçirmenin pek çok doğal yöntemi vardır. Bunlardan bazıları ise şunlardır;

Kafein: Baş ağrısına evde çözüm bulmak isteyen kişiler için, genellikle kafein önerilir. Kafein, pek çok baş ağrısını hafifletme konusunda önemli bir rol oynar. Bir fincan kafeinli çay ya da kahve geçmeyen baş ağrıları için de sıkça kullanılan yöntemlerden birisi olarak bilinir.

Bol Su Tüketimi: Baş ağrısının en önemli nedenleri arasında susuzluk da sayılabilir. İnsanlar, günlük olarak belli bir miktarda su tüketmediğinde bu durum baş ağrısına yol açabilir. Bol su tüketimi ise, hem sağlık için iyi hem de baş ağrısına karşı önlem almak için oldukça gereklidir. Günlük olarak 2 litrenin üzerinde su tüketmek gerekir.

Enseden Gelen Baş Ağrısı Geçiren Yöntemler

Elma Sirkesi Yöntemi: Elma sirkesi ile vücudunuzda bulunan sıvıyı dengeleyerek vücudun susuz kalmasına engel olabilirsiniz. Aynı zamanda doğal ilaçların en önemlisi olan elma sirkesi, sadece baş ağrısı için değil pek çok hastalığın da tedavisinde kullanılır. 

Haberin Devamı

1 bardak sıcak su ve 2 çorba kaşığı elma sirkesi kullanarak karışımınızı kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. 1 su bardağı ılık suyun içine 2 çorba kaşığı elma sirkesini ekleyerek bu karışımı tüketebilirsiniz. Eğer baş ağrısından kurtulmak istiyorsanız bu karışımı yavaş yavaş içmeniz gerekir.

Sıcak veya soğuk kompres: Zonklayıcı ve şiddetli baş ağrısı rahatsızlığı ile karşı karşıya kalan kişilerin bu ağrıdan kurtulmak için uyguladığı yöntemlerden bir tanesi de soğuk ya da sıcak kompres uygulamaktır

Alnın ya da boynun arkasına sıcak bir kompres uygulamak ise, gerginliği önemli ölçüde gevşetebilir ve bununla birlikte vazokonstriksiyonu da kolaylaştırabilir. Enseden gelen baş ağrısı için de bazı ısıtıcı kremler kullanılarak üst sırtın boğaz kaslarına da masaj yapılabilir.

Enseden Gelen Baş Ağrısını Geçiren Püf Noktaları Nelerdir?

Baş ağrısından kurtulmak için gün içinde bol miktarda limonlu su tüketebilirsiniz. Dehidratasyon nedeni ile meydana gelen baş ağrılarından bu şekilde kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Haberin Devamı