Gazete Vatan Logo

Diş İpi Nasıl Kullanılır? Diş İpi Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Diş ipi kullanımı sağlıklı diş görünümü için oldukça önemlidir. Diş fırçası dişlerin tam aralarına giremediği için bakteri oluşumunu engellemez. Diş fırçası genellikle yüzeysel temizlik için tercih edilmektedir. Fakat diş ipi kullanımı dişlerin tamamının bakterilerden arındırılmasını ve yemek artıklarının temizlenmesini sağlar. Diş ipi kullanımına özen gösteren kişiler daha temiz ve beyaz dişlere sahip olmaktadır. Diş çürümelerinin önüne geçmek isteyenler için diş ipi kullanımına ağırlık vermek gerekmektedir.

Diş İpi Nasıl Kullanılır? Diş İpi Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Diş ipi kullanımı el alışması ile daha pratik hale gelmektedir. İlk diş ipi kullanmaya başlayan kişiler genellikle zorlanabilir. Çeşitli videolarda nasıl kullanılması gerektiği gösterilmektedir. Diş ipinin belirli bir uzunlukta kesilmesi ve her iki ucunun da tutulup gerdirilerek diş aralarının temizlenmesi gerekmektedir.

Bu şekilde dişlerde biriken bakteriler tamamen temizlenmektedir. Doğal diş ipleri diş etine zarar vermez ve kanama yapmaz. Böylelikle temiz ve parlak dişlere sahip olmak mümkündür. Diş ipi kullanan kişiler ile kullanmayan kişiler arasında dişlerde fark gözlemlenmektedir.

Diş İpi Kullanırken Yapılması Gerekenler

Diş ipi kullanımında ilk olarak dişler fırçalanmaktadır. Diş fırçalama işleminden sonra uygulanan ip diş fırçasının temizleyemediği alanları temizlemektedir. Gün içerisinde biriken yemek artıklarını gidermek ve daha temiz bir diş yapısı oluşturmak için diş ipi kullanılmalıdır.

Plak birikimini önleyen diş ipi aynı zamanda diş aralarının çürümesini de engellemektedir. İki parmak ile tutulup gerdirilerek dişlerin arasına sokulur. Ardından bu bölgede biriken yemek artıkları ve plaklar temizlenmektedir. Tamamen doğal bir temizleme yöntemi olan diş ipi çürümelere karşı da etkili ürünlerden biridir.

Haberin Devamı

Diş İpinin Sağlık Açısından Faydaları Nelerdir?

Diş ipi özellikle ağız ve diş sağlığı açısından en faydalı ürünlerden biridir. Günümüzde çok fazla kişinin kullandığı diş ipi diş arasında biriken kalıntıları da tamamen temizlemektedir. Daha parlak bir diş görünümü oluşması için plaklardan arındırılmış bir diş yapısı sağlamaktadır.

Yemek artıkları gün içerisinde diş aralarında kalmaktadır. Bunlar zaman içerisinde bakteri oluşturmakta ve diş yapısını bozacak çürümelere sebep olmaktadır. Diş ipi kullanımı hem diş arasında bakteri oluşumunu engellemekte hem de dişlerin daha sağlam kalmasına yardımcı olmaktadır.

Diş İpi Kullanımının Faydaları Hemen Görülür mü?

Diş ipi kullanımı ile beraber faydaları da sırasıyla fark edilmektedir. Dişlerin daha temiz ve sağlam yapıda olmasını isteyen kişiler diş ipi kullanımına da ağırlık vermektedir. Diş aralarında biriken plakların temizlenmesi dişin yapısını da korumaktadır. Aynı zamanda nefesi temizleyerek özgüvenli hissetmenizi sağlamaktadır. Diş ipi kullanımı ilk günden itibaren faydalarını ortaya çıkartmaktadır. 

Haberin Devamı

Dişlerin arasında biriken tüm plak ve yemek artıkları giderilmektedir. Bu şekilde temiz bir diş yapısı meydana gelmektedir. Diş ipi kullanımı diş fırçası kullanımından çok daha önemlidir. Diş fırçası dişlerin arasına giremezken diş ipi tüm diş aralarına girmeyi başarmaktadır.