Gazete Vatan Logo

Çeyrek Ekmek Kaç Kalori? Çeyrek Ekmek Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Ekmek, kilo alımına neden olan besinlerden biridir. İçerisinde bulunan un ve şeker miktarı ile beraber vücutta yağlanma problemleri başlamaktadır. Çeyrek ekmek tüketimi de bu durumların yaşanmasına neden olan besinler arasına girmektedir. Beyaz ekmek yüksek oranda karbonhidrat içermektedir. 

Çeyrek Ekmek Kaç Kalori? Çeyrek Ekmek Besin Değerleri Ve Kalorisi...

% 65,45 karbonhidrat, % 15,89 protein, % 3,20 yağ içeren bu besin düzenli tüketim ile kilo alımına neden olur. Sağlıklı beslenmek isteyen kişiler tam tahıllı ya da kepekli ekmek seçimleri yapmalıdır. Bu şekilde vücut karbonhidrat ihtiyacını daha sağlıklı bir şekilde karşılamaktadır. Çeyrek ekmek 59 kcal'dır.

Çeyrek Ekmek Kaç Kalori?

Çeyrek ekmek kalori oranı yüksek besinler arasına girmektedir. Üstelik % 65,45 karbonhidrat içeren bu besin diyet yapan kişilerin uzak durması gereken öğelerden biridir. İçerisinde bulunan un miktarı yağlanma problemlerine yol açmaktadır.

Çeyrek ekmek toplamda 59 kaloridir. Beyaz ekmek tüketimi kilo alımının da en büyük nedenlerinden biridir. Diyet yapan ya da sağlıklı beslenen kişiler bu ekmekten uzak durması gerekmektedir.

Çeyrek Ekmek Besin Değerleri ve Kalorisi

Çeyrek beyaz ekmeğin besin değerleri % 65,45 karbonhidrat, % 15,89 protein, % 3,20 yağ olarak bilinir. Üstelik içerisinde 59 oranında kalori bulunmaktadır. 2,30 lif (g), 119,50 Sodyum (mg), 31,75 potasyum (mg), 171,00 Kalsiyum (mg) ve1,00 A Vitamini (ui) içeren bu besin dikkatli tüketilmelidir. Aksi takdirde hızlı kilo alımına neden olmaktadır. Sodyum (mg) 119.50 ve Potasyum (mg) 31.75 içeren bu besin vücudun vitamin ihtiyacını da bu şekilde karşılamaktadır.

Haberin Devamı

Çeyrek Ekmek Diyette Tüketilir mi?

Çeyrek ekmek diyet listelerinde yer alan besinlerden biridir. Fakat beyaz ekmeğin yanı sıra tam tahıllı ya da kepek çeyrek ekmek tüketimi tavsiye edilmektedir. Hızlı ve etkili kilo vermek isteyen kişiler diyet yaparken ekmek tüketiminden kaçınmalıdır.

Çeyrek Ekmek Faydaları Nelerdir?

Çeyrek ekmek içerisinde birden fazla besin değeri ve vitamin yer almaktadır. Küçük porsiyonlarda tüketilmesi vücudun karbonhidrat ve yağ ihtiyacını karşılamaktadır. Aynı şekilde tokluk hissi de arttırmaktadır. Çeyrek ekmek tüketiminde ekmek seçimi de önemlidir. Kepek ekmek ya da tam tahıllı ekmek seçimleri daha doğru ve sağlıklı bir tüketim sunmaktadır.