Gazete Vatan Logo

Boyun Tutulması Nasıl Geçer? Boyun Tutulması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Çoğu insanda sabah aç uyandığımdan veya gün içerisinde farklı nedenlerden dolayı boyun tutulması görülebilir. Bazen kısa sürede geçen boyun tutulması bazen ise uzun bir süre devam eder. Tabi bu durumu yaşayan kişiler çözüm için ne yapmaları gerektiğini merak ederler. Özellikle dinlenmek ve bazı egzersizler boyun tutulması için son derece iyi gelir.

Boyun Tutulması Nasıl Geçer? Boyun Tutulması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Boyun Tutulması Nedir?

Boyun tutulması, başın bir yöne doğru hareketi sırasında zorlanma, ağrı hissedilmesi olarak tanımlanır. Doğal olarak geriye bakılmak istendiği zaman sadece başı değil de vücudu döndürmek gerekecektir

Boyun Tutulması Nasıl Geçer? 

Boyun tutulması birçok durumda kendiliğinden geçen bir rahatsızlıktır. Genelde aniden görülen boyun tutulmasından dolayı kişinin hareket kabiliyeti azalabilir. Tabi sürekli olan boyun tutulması normal değildir. Buna göre hareket etmekte fayda vardır. 

Boyun tutulması için dinlenme, egzersiz, fizik tedavi ve çeşitli ilaç tedavileri uygulamak mümkündür. Ayrıca geçmesi zor olan ve başka problemler ortaya çıkaran boyun tutulmaları için ameliyat olmakta gerekebilir.

Boyun Tutulması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Hastaneye gitmeden ve ilaç kullanmadan boyun tutulmasının geçmesi mümkündür. Tabi burada önemli olan boyun tutulmasının boyutudur. Yani ağır olan durumlarda hastaneye başvurmak daha sağlıklı olur. Boyun tutulması için uygulanabilir yöntemler ise şöyledir;

Haberin Devamı

- Dinlenme

Öncelikle boyun tutulması olduğunda birkaç gün dinlenmek gerekir. Bu süreçte araba kullanmak, ağır işler yapmak ve bunlara benzer durumlardan kaçınılmalıdır.

- Sıcak veya Soğuk Kompresler Uygulamak

Boyun tutulmasında ilk 24 saat son derece ağrılı geçer. Bundan dolayı en iyi yöntem dönüşümlü olarak sıcak ve soğuk kompres uygulamak olacaktır.

- Esneme ve Hafif Egzersiz Yapmak

Esneme hareketlerinin bazıları boyun tutulmasına iyi gelir. Tabi bu hareketleri aşırıya kaçmadan uygulamak lazımdır. Ayrıca hafif yürüyüş ve tempolu egzersizler yapılabilir. 

Boyun Tutulması Ne Kadar Sürer?

Boyun tutulması birkaç gün sürdükten sonra geçebilir. Genel olarak bir hafta kadar süren boyun tutulması normal olarak görülür. Ancak bir haftadan fazla süren veya sık sık olan boyun tutulmaları normal değildir.

Anormal olduğu düşünülen boyun tutulmalarında doktora görünerek tedavi alınabilir. Tabi herhangi bir boyun tutulması neticesinde ilk olarak dinleme yaparak ve ağır işlerden uzak durarak önlem alınmalıdır.

Haberin Devamı