Gazete Vatan Logo

Bıldırcın yumurtası nasıl yenir? Bıldırcın yumurtasının faydaları nelerdir?

Bıldırcın yumurtası, Galliformes düzeninde yer alan çeşitli bıldırcın türlerinin yumurtladığı yumurtalardır. Bıldırcınlar, Avrupa, Kuzey Afrika, Güney Amerika Birleşik Devletleri ve Asya'nın bazı bölgelerinde bulunan orta boy kuşlardır. Bıldırcın yumurtaları, dünya çapında yaygın olarak tüketiliyor. Pek çok faydası bulunan bıldırcın yumurtasının nasıl tüketileceği de pek çok kişinin merak ettiği konular arasında geliyor. Peki, Bıldırcın yumurtası nasıl yenir? Bıldırcın yumurtasının faydaları nelerdir? İşte detaylar…

Bıldırcın yumurtası nasıl yenir? Bıldırcın yumurtasının faydaları nelerdir?

Bıldırcın yumurtaları, bakkalda bulunan ortalama tavuk yumurtalarından önemli ölçüde daha küçüktür ve beyaz veya koyu kahverengi benekli ten rengine sahiptir. Yumurtalar dünya çapında yaygın olarak tüketilmekte ve bir yenilik gıdası olarak satılmaktadır.

BILDIRCIN YUMURTASI NASIL YENİR?

Bıldırcın yumurtası, genellikle haşlanmış veya haşlanmış halde tüketilir. Japon bento kutularında popülerdirler ve daha küçük boyutları nedeniyle genellikle bir seferde 3-5 yenir. "Sevimli" kabul edilmelerinin yanı sıra, onları diyetinize eklemek için lezzetli ve sağlıklı bir seçenek haline getiren besinlerle doludurlar.

Bıldırcın yumurtası gerektiren özel tarifler de vardır. Bunlar, zengin ve narin bıldırcın yumurtalarının tavuk yumurtalarından çok daha iyi bir doku ve lezzet sağladığı jöleyi içerir. Bıldırcın yumurtası için başka bir mükemmel kullanım, yumurta gerektiren herhangi bir tapastır. Bunlar, kızartılıp diğer malzemelerin üzerine yerleştirilebilecekleri tek bir kanepe için mükemmel boyuttadır. Tipik bir bıldırcın yumurtası, temelde bir dilim kızarmış chorizo ​​​​sosis ve kızarmış bıldırcın yumurtası ile tepesinde bir dilim kızarmış baget olan bir Cojonudo'dur.

Haberin Devamı

BILDIRCIN YUMURTASININ FAYDALARI NELERDİR?

Bıldırcın yumurtası zengin bir iyi kolesterol, B1 vitamini, B2 vitamini ve A vitamini kaynağı olabilir . Tavuk yumurtası ile karşılaştırıldığında, bıldırcın yumurtası altı kat daha fazla B1 vitamini ve on beş kat daha fazla B2 vitamini içerebilir. Bu yumurtalarda bulunan ovomukoid protein oldukça besleyici olabilir ve bağışıklığı artırmaya yardımcı olur.

Protein Açısından Zengindir;

Normal tavuk yumurtası gibi bıldırcın yumurtası da vücudumuzdaki sayısız işlem için ihtiyaç duyduğumuz diyete protein sağlayabilir. Proteinler bileşenlerine ayrılır ve yeni hücreler, dokular, kaslar, kemikler ve kan damarları için yeniden biçimlendirilir. Bu yumurtaların protein yumruları vücudun sağlıklı ve normal büyümesini sağlayabilir.

Anemi Riskini Azaltabilir;

International Journal of Pharmacology and Therapeutics'te yayınlanan bir araştırmaya göre, bıldırcın yumurtası demir açısından zengin olduğu için kansızlık riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Demir, yalnızca organlarınızı, dokularınızı ve hücrelerinizi oksijenlendirmekle kalmayıp aynı zamanda bağışıklığı da artırabilen önemli bir mineraldir. Bıldırcın yumurtası alımı da vücuttaki hemoglobin seviyelerini artırabilir. Her ikisi de bıldırcın yumurtasında yaygın olan demir ve potasyum, sonunda kan sağlığınızı uyaran kırmızı kan hücrelerinin oluşumunu hızlandırabilir.

Haberin Devamı

Kolesterol Düzeylerini Dengeleyebilir;

Bıldırcın yumurtasında bulunan ve kalp hızlandırıcı etkileri nedeniyle birçok insanın keyif aldığı iyi miktarda faydalı yağ asidi vardır. HDL (yüksek yoğunluklu lipoprotein ) kolesterol, vücudumuzun LDL’nin (düşük yoğunluklu lipoprotein) veya kötü kolesterolün olumsuz etkilerini dengelemek için ihtiyaç duyduğu kolesterolün "iyi" formudur ve bıldırcın yağının %60'ından fazlasını HDL oluşturur.

Bağışıklığı Ve Genel Sağlığı Artırabilir;

Haberin Devamı

Kronik hastalıklara neden olabilecek serbest radikallerle sürekli mücadele ettiğimiz için antioksidanlar insan sağlığının çok önemli bileşenleridir. Bıldırcın yumurtası, serbest radikalleri nötralize etmeye ve genel sağlığı korumaya yardımcı olabilecek önemli düzeyde C vitamini ve A vitamini içerir.