Gazete Vatan Logo

Sağlık Bakanı'ndan sert tepki! 21 kişinin ölüm nedeni...

Sağlık Bakanı'ndan sert tepki! 21 kişinin ölüm nedeni...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kayseri'de 21 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili olarak, 'Kendi bilgisi dışındaki hadiselerde suçlu aramaya hiç kimsenin hakkı yoktur' dedi.

Kırşehir'den karayoluyla Kayseri'ye gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 21 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasında yaralanan ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören vatandaşları ziyaret ederek, bilgiler aldı.

Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, 'Öncelikle 21 vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum gerçekten kazadan sonra konuşmak kolaydır ama keşke hiç olmasaydı. 21 vatandaşımızı bir kazada kaybettik. Onun dışında 29 tane de yaralımız var. 29 vatandaşımızdan 1 tanesinde kritik müdahale diyebileceğimiz bir vakamız var. Bu hastanemizde olan vakaların tamamını gördük. Bir kısmı müşahededen sonra taburcu edilecek vaziyette. Bir kısmı takip edilecek.Ben öncelikle milletimizin başı sağ olsun diyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum' dedi.


'KİMSE KENDİ HATASINI, EKSİĞİNİ, SUÇUNU BİR YERE YÜKLEMEMELİDİR'

Bir gazetecinin 'Kazazedeler donarak öldüler' haberlerine ilişkin sorusu üzerine Bakan Müezzinoğlu, 'Herkes kendi işini iyi yapmalı. Bir firma sorumlusunun bana göre bir görevi var. Emanet aldığı yolcuların emanetini sağ ve salim taşımaktır. Kar lastiği, kış lastiği var mı yok mu? Bu lastiklerde kaplama, önde zaten mevsim lastiği diye söyleniyor. Bunlarla ilgili benim bir şey söylemem doğru değil. Ama önce herkes kendi sorumluluğunu bilmeli. Herkes de kendi sorumluluğu ile ilgili konuşmalıdır. Burada raporları adli tıp verecek. Adli tıptan gelen raporlar adli tıp uzmanlarımızdan, tamamen travmaya bağlı şuana kadar yapılan ölümler tamamen travmaya bağlı ölümler. Dolayısıyla kendisinin hatasını veya eksiğini kapatmak için demeyim ama kendi bilgisi dışındaki hadiselerde suçlu aramaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Ambulansların gelmesi konusuna gelince şimdi Pınarbaşı ilçemize 45-50 kilometre mesafede gecenin saat 2'sinde olan bir kaza. Saat 2'yi 3 geçe ilk çağrılar geliyor. Ambulansların çıkışı da 2'yi 9 geçe. Karlı bir hava. Sisli bir hava ve 40 kilometrelik bir mesafeye gidiyor. Ve yaklaşık 40 dakika sonra. Şimdi bundan daha olağanüstü bir yetişme sürecini istersek ambulansa 'sende kaza yap, sende kaza sonucu bu millete bedel ödet' deriz. 21 vatandaşımızın hiçbirinin ölüm nedeni 10 dakika gecikmiş ambulans dolayısıyla diye kimse kendi hatasını kendi eksiğini, kendi suçunu bir yere yüklememelidir. Dolayısıyla herkes kendi işini iyi yapmalı' diye konuştu.

FİRMA SAHİBİ NE DEMİŞTİ?

Kayseri'de 21 kişinin öldüğü kazada otobüsü kaza yapan firmanın sahibi Feyzullah Özkan yaptığı açıklamada, olayda can kaybının artmasının tek sebebinin geç müdahale olduğunu söylüyor.

DEVLETİ SUÇLU GÖSTERDİ

Kazanın saat 02:30 sıralarında gerçekleştiğini söyleyen Özkan, "Yolcularla konuştum çoğu soğuktan can vermiş. Bir insan candır devlet bu insanlara geç müdahale etmiştir" diye konuştu. Özkan, olay yerine ekiplerin 3.5 saat gecikme ile ancak saat 06.00'da geldiklerini iddia etti.

ÖZKAN: YALAN SÖYLÜYORLAR

Özkan, "Ben bütün araçlarımda kar lastiği kullanıyorum. Bunların hepsinin faturası var. Kaza yapan araca da kış lastiklerini iki ay önce taktık. Benim şu an yolda olan bütün araçlarımı durdursunlar. Yalan söylüyorlar" diye konuştu.

ÖLEN YOLCULARI SUÇLADI: DİNLEMİYORLAR

Yolcuların emniyet kemeri takmadıkları için otobüsün camından fırladıkları konusunda da konuşan Özkan, "Biz anons yapıyoruz kemer takın diye. Yolcular dinlemiyor. Daha sonra kemerlerini çözüyorlar" diye konuştu.

Haberin Devamı