Gazete Vatan Logo

Kayseri'de katliam gibi kaza!

Kayseri'de katliam gibi kaza!

KAYSERİ'nin Pınarbaşı İlçesi'nin Olukkaya Mevkii'nde İstanbul'dan Muş'a giden bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada 13’ü erkek, 7’si kadın, biri çocuk 21 kişi öldü. Feci kazada 7’i ağır 29 kişi yaralandı. Kazanın kar ve tipi gibi kötü hava koşullarında direksiyon hakimiyetinin kaybolması nedeniyle meydana geldiği belirlendi. Bu arada, kazanın olduğu bölgenin yarım saat önce karayolları ekiplerince tuzlandığı, otobüsün sadece arka lastiklerinin kış lastiği olduğu ortaya çıktı.



TAKLA ATARAK ŞARAMPOLE YUVARLANDI

Kar yağışı ve sis gibi kötü hava koşulları olan yoldaki kaza, saat 02.30 sıralarında meydana geldi. İstanbul'dan dün saat 01.00 sıralarında yola çıkan Yeşil Muşovası şirketine ait otobüsün şoförü Ertuğrul Karasu, Olukkaya Mevkiine geldiğinde yönetimindeki 34 DG 5950 plakalı otobüsü, direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu önce karşı şeride geçti. Otobüs daha sonra takla atarak, şarampole yuvarlandı. Kazada, bir bölümü savruldukları otobüsün altında ezilerek ölen 13'ü erkek, 7'si kadın, biri çocuk 21 kişi yaşamını yitirdi. Kazada ölenlerden 9’nun Ömer Abanoz (20), Nevzat Cemiloğlu (39), Mervan Karaman (19),Tekin Karasu, Uğur Gökhan Akdeniz, Hüseyin Çıplak, Naim Demir, Mikail Yeler, İzzet Karahan ile 9 yaşlarındaki bir erkek çocuğu olduğu saptandı. Cesetler, otopsi için Pınarbaşı Devlet hastanesine kaldırıldı. Kazada yaralananlar ise ambulanslarla Kayseri ve Pınarbaşı ilçesindeki hastanelere taşındı.

OTOBÜS ŞÖFÖRÜ KAZADAN 3 SAAT ÖNCE DEĞİŞMİŞ

Otobüs şoförü Ertuğrul Karasu, Kayseri Acıbadem Hastanesinde tedavi altına alındı. Otobüs sürücüsü Ertuğrul Karasu, ‘’ Kar yağışı ve tipi olduğu için süratim fazla yoktu. Ancak, burası Uzunyayla olarak bilinen yüksek bölge olduğu için sanıyorum yolda gizli buzlanma oldu. Bir anda direksiyon hakimiyeti kayboldu. Otobüsün devrilmesini önleyemedim. Anlık bir kazaydı ’’ dedi. 21 kişinin öldüğü kazadaki otobüs şöförünün, direksiyona Kayseri’ye 2 saat mesafedeki Kırşehir’de verilen molada geçtiği de anlaşıldı. Kayseri’deki çeşitli hastaneler ile Pınarbaşı Devlet

Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıların isimleri şöyle:

Otobüs şöförü Ertuğrul Karasu, Zeki Üzüm, Yunus Önegel, Muhammed Fatih Tunç, Bahattin Kıyak, Tahsin Akkaya, Serhat Özer, Yasin Becerikli, Çetin Becerikli, Atilla Koca, Zeynep Karahan,Yusuf Karahan, Sevgül Karahan,Gülhayat Karahan, Kadir Karahan, Fuat Bakın, Salih Saygılı,Uygar Aydın, Sibel Aydın, Necdet Bakın, Serkan Karasu, Asım Aydil, Sercan Aydil, Faruk Aydın, İrhan Karabeyeseroğlu, Deniz Ergül, Hamit Barık, Ömer Koca, Serkan Bayraktaroğlu

YOL KAZADAN YARIM SAAT ÖNCE TUZLANMIŞ

Olay yerine hareket eden Vali Orhan Düzgün, yaptığı açıklamada ' Kaza Pınarbaşı ilçemizi geçtikten 35.kilometre sonra Olukkaya mevkiinde meydana geldi. Burası 1900 metre rakımlı yüksek bir yer. Kazanın tek taraflı olması, anlık refleks kaybı ve dikkatsizlik nedeniyle meydana geldiğini ortaya koyuyor. Maalesef, bu feci kaza 21 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlandı' dedi. Pınarbaşı Cumhuriyet Savcılığı olay yerinde ölenlerin kimliklerini saptamaya çalışırken, Bölge Trafik Müdürlüğü bilirkişileri de kaza raporunu gizli buzlanma ve kötü hava koşullarına bağlı anlık kaza meydana gelmiştir’’ şeklinde tuttu.

OTOBÜSÜN SADECE ARKA LASTİKLERİ KIŞLIK

Otobüste yapılan detaylı incelemede, arkadaki lastiklerin kar lastiği olduğu, öndeki lastiklerin ise, dört mevsim lastiği olduğu belirlendi. Polis yetkilileri, bu tür otobüslerin arkadan çekişli olduğu için ön lastiklerinin kış lastiği olma zorunluluğunun bulunmadığını ileri sürdüler. Yapılan teknik incelemede, Olukkaya mevkiini Karayolları ekiplerinin kazadan 30-40 dakika önce tuzladıkları belirlendi. Bu arada Kayseri- Malatya karayolu Olukkaya mevkiinde gece 02.30’dan itibaren duran trafik akışı, otobüsün enkazının kaldırılmasının ve yolun Karayolları ekiplerince temizlenmesinin ardından yeniden sağlandı.

VALİ "UYKUSUZLUK İHTİMALİ ÜZERİNDE DURUYORUZ"

Olay yerine hareket eden Vali Orhan Düzgün DHA'ya yaptığı açıklamada " Kaza Pınarbaşı ilçemizi geçtikten 35.kilometre sonra Olukkaya mevkiinde meydana geldi. Burası 1900 metre rakımlı yüksek bir yer. Kazanın tek taraflı olması aklımıza uykusuzluk dahil bir çok olasılığı getiriyor. Olay yerindeki çalışmalar sürüyor. Malesef, bu feci kaza 20 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlandı" dedi. Pınarbaşı Cumhuriyet Savcılığı olay yerinde ölenlerin kimliklerini saptamaya çalışırken, Bölge Trafik Müdürlüğü bilirkişileri de kaza raporu tuttu. Otobüste yapılan detaylı incelemede, kar lastiklerinin bulunduğu belirlendi. Bu arada Kayseri- Malatya karayolu Olukkaya mevkiinde trafik akışı durduruldu. Otobüsün enkazının kaldırılmasının ve yolun temizlenmesinin ardından, trafik akışının sağlanacağı ifade edildi

İL SAĞLIK MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, kazanın ardından olay yerine Pınarbaşı ilçesi ile kent merkezinden çok sayıda ambulans sevk edildiğini söyledi.

Yaralılara 112 Acil Servis ekiplerinin olay yerinde ilk müdahaleyi yaptığını belirten Öksüzkaya, "Yaralılar Pınarbaşı Devlet Hastanesi ile Kayseri kent merkezindeki çeşitli hastanelere sevk ediliyor. Çok sayıda yaralı var. Ölü sayısının artmasından endişe ediyoruz" dedi.


BİR OTOBÜS KAZASI DAHA

Trabzon’dan Kars’a gitmekte olan yolcu otobüsü Bayburt Organize Sanayi bölgesi yakınlarında sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu devrildi.Sabaha karşı 04.00 sularında meydana gelen kazada Trabzon Numune Hastanesinde görevli Doktor İlkay Sitti ile Kıvanç Gençosmanoğlu ( 14) ve Ceyda İskender ( 7 yaşında) hayatını kaybetti. Yaralanan 1’ i ağır 20 kişi Bayburt Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

BEBEĞİM KUCAĞIMDAYDI ŞİMDİ NEREDE BİLMİYORUM

Pınarbaşı ilçesinde yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu yaralanan bir çocuk, hastanede yaşamını yitirdi.

E.K'nin kullandığı 34 DG 5950 plakalı yolcu otobüsünün, Pınarbaşı-Gürün karayolunun 35. kilometresinde kontrolden çıkarak şarampole devrilmesi sonucu yaralananların Kayseri'deki çeşitli hastanelerde tedavileri sürüyor. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan kimliği henüz tespit edilemeyen 9-10 yaşlarındaki bir erkek çocuğun müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiği öğrenildi. 29 kişinin yaralandığı kazada ölü sayısı 21'e yükseldi.

Özel Dünyam Hastanesinde tedavisi süren 29 yaşındaki Selcan Aydın gazetecilere yaptığı açıklamada, ailesiyle İstanbul'dan Muş'a gittiklerini söyledi.

Kaza sırasında uyuduğunu belirten Aydın, "Tek hatırladığım araba alt üst olmuştu. 5 kişiydik, eşim, ben, iki çocuğum ve eşimin kız kardeşi. Uyuyorduk, kucağımda bebeğim vardı. Ama şimdi bilmiyorum nerede. Uyandığımda arabanın altındaydım, kar vardı, karı kazarak çıktım. Bacağım kırılmış, o an hissetmemiştim. Otobüs hızlı mıydı hatırlamıyorum" diye konuştu.

Yaralı kadının eşi Asım Aydın (30) ise kaza sırasında uyuduğunu, gözünü açtığında otobüsün devrildiğini anlattı. Otobüsün süratli olduğunu öne süren Aydın, "Kar, yağmur vardı. Kazadan sonra otobüsün içinde çocuklarımı aradım. İkisini de bir türlü bulamadım. Çevremde ölüler vardı. Otobüsün ön camı patlamıştı, ben oradan çıktım" dedi.

Haberin Devamı