Gazete Vatan Logo

Sağlar: CHP'ye kalpten bağlıyım!

CHP’ye dönmek için yaptığı başvuru Parti Meclisi (PM) tarafından reddedilen Fikri Sağlar, alınan karardan dolayı kimseye kırgın olmadığını söyledi, "Ben kalpten CHP’ye, sola ve sosyal demokrasiye bağlı bir insanım" dedi.
Fikri Sağlar, CHP’nin Mersin’nde gerçekleştirilen seçim bürosunun açılışına katıldı. Açılışta ilk olarak konuşan CHP Toroslar İlçe Başkanı Adnan Gündoğdu, Sağlar’ın partiye geri dönüş için yaptığı başvurunun PM tarafından reddedilmesinin bir kaza olduğunu belirterek, bu kazanın bir önce düzeltileceğine inandığını söyledi.

Fikri Sağlar ise halkın karşısına alnı açık ve başı dik bir vaziyette çıktığını, kendi başının dik olmasının kendisine inanan ve güç veren insanların da başının dik olması anlamına geldiğini belirtti. Uzun yıllardan sonra CHP’lilerle bir arada bulunmanın kendisi için son derece duygusal bir anlam ifade ettiğini kaydeden Sağlar, şunları söyledi:

"Ben kağıt üzerinde CHP’nin üyesi değilim. CHP PM üyelerinin almış olduğu kararın gerekçesini bilmiyorum ama onlara kızmış, üzülmüş ya da kırılmış değilim. Beni kabul etmediklerini söylediler ama ben kalpten CHP’ye, sola ve sosyal demokrasiye bağlı bir insanım. Benim kağıt üzerinde yerimin olması benim için çok da önemli değil. Benim düşünce olarak ve kalben nerede olduğumu önemlidir. Önümüzde önemli bir seçim var ve bu seçimde içinde bulunduğumuz ortamdan kurtulmamızın tek bir yolu var, o da Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP’nin iktidara gelmesidir."

Sağlar, partinin üyesi olmamasına rağmen 12 Haziran seçimlerinde CHP’nin iktidar olması için var gücüyle çalışacağını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı