Gazete Vatan Logo

Sadakat ve aşk isteyen kuğ tablosu alsın

Yeni kitabı Sırlar Bohçası’yla sembollerin hayatımızdaki etkilerine dikkat çeken Meltem Güner, hem yeni kitabını hem de sembollerin seçiminden başlayarak para akışını çoğaltacak sırları anlattı.

Sadakat ve aşk isteyen kuğ tablosu alsın

Sırlar Bohçası nasıl ortaya çıktı?

İflah olmaz bir gözlemciyim. Arkeoloji okumam bana çok şey kattı. Mitoloji bize çok şey aktarıyor bunu fark ettiğimde mitoloji masal avcısı oldum. Batıl inanç ve hurafelerin neler olduğunu öğrendikçe, bazı şeylerin bize geçmişten hikayeleştirilerek anlatıldığını fark ettim. Web sitemde bunları yazmaya başladım. Sitede en çok ilgi gören şey anstroloji ve sembol yazıları oldu. Ve bir anda semboller üzerine soru yağmaya başladı. Bu ilgiyi görünce insanlara bazı şeyleri hatırlatmak gerekiyor dedim ve ilk kitapım Niyet Defteri’ni yazdım. Peşinden ‘Derin’ romanım geldi. Şimdi de Sırlar Bohçası ile devam ediyorum.

Bu kitap kimlere daha çok faydalı olacak?

Hepimize olacak. Hayatında aynı konuda sürekli aynı tekrarları yaşayan biri varsa okumalı. Mesela bir kişi her ilişkisinde aynı durumla karşılaşıyorsa bu artık tesadüf değildir. Hayatın ona bir mesajıdır. Herkesin kafası çok karışık. Daha sadeleşmek, eyleme geçmek ve bunu kolay bir şekilde tek başına yapmak isteyen insanları hedefledim. Çözümü dışarıda değil, içeride arayanların, çocuğunun yaptığı resmi anlamak isteyen ebeveynlerin, çalışanlarına doğru mesajı vermek isteyen kişilerin kitabı.

Haberin Devamı

Sivri şekiller yüksel, yuvarlak şekiller esne diyor

Fark yaratmak için hangi sembolleri kullanmak lazım?

Bu durum renklerden başlar. Mesela kırmızının algısı hep aynıdır. Aktive eder, işlevi artırır. Bir şey seçerken rengine ve formuna göre okuyabilirsiniz. Hangisi sizi kendine çekiyor bakmalısınız. Mesela objelerde sivri şekiller ilginizi çekiyorsa üçgen veya piramit gibi bize yüksel, yücel, enerjini arttır diyor. Ama yuvarlak köşesiz şekiller dengeli, esnek ve yumuşak ol diyor. Kare formlar netlik ve keskinlik demek. Kare bir form seçiyorsanız size mesajı net olundur.

Evimizde neler yapmalı?

Evinize veya yatak odanıza dışarıdan bir bakın. Oda dağınık mı, toplu mu, renkli mi, nasıl bir resim seçmişsin, ağlayan bir çocuk mu yoksa mutlu bir aile mi? Bunlar çok önemli çünkü evinde tek başına yalnız kadın figürleri seçmiş çok fazla yalnız kadın tanıyorum. Ve hayatımda neden kimse yok diye sorguluyorlar. Tek kadın figürlerini söylediğimde şaşırıyorlar. Bu yüzden herkes odasına, çekmecesine, masasına baksın. Neleri bir araya getirmişsiniz dikkat edin.

Haberin Devamı

Yemek masası alırken kavga etmek, o masada sürekli kavga edeceksiniz demek!

Ev nasıl döşenmeli?

Evinizi eşyayla doldurmayın. Karmaşanın içinde kaybolursunuz. Alışverişte kavga eden çiftler oluyor. Mesela bir yemek masası alırken kavga ediyorsanız, o masada sürekli kavga edeceksiniz demektir. Çünkü kavga anında seçim yapmak bunu getirir. Moraliniz bozulduğu, kendinizi kötü hissettiğiniz an bir şeyleri almaktan vazgeçin, kararınızı erteleyin. İşin sırrı bu.

Yatak odasında neler olmalı ve olmamalı?

Evliysek, evlilikle ilgili bir beklentimiz varsa veya sadakatli bir ilişki istiyorsak yatak odanızda kuğu ailesini kullanın. Asla tek başına bir sembol kullanmayın. Çünkü tek semboller ayrılık demektir. Ayna olmamalı. Ayna gösterdiği şeyi iki kat olarak yansıtıyor. Yatak odasında uyur halde olduğumuz için uyumayı büyütüyor.

Haberin Devamı

Oda dağınıksa gece boyunca dağınık bir enerji veriyor. Veya kavga edip yattıysanız kavgayı büyütüyor. Aynayı banyoda kullanmak en sağlıklısı. Ayna her şeyi büyüttüğü için yemek odasına konumlandırıldığı yere de dikkat etmek lazım. Karşısında güzel bir manzara veya tablo olmalı. Yatak odasında sert renkler doğru değil. Çok kırmızı ve çok mavi rahatlatmaz. Soft renkler kullanmalı.

Kumbaranız mutfakta olmalı

Para akşını çoğaltmak için ne yapabiliriz?

Paraya odaklı yaşamazsanız, hayat sizi parayla sınamaz. Bir gün lüks bir arabaya, diğer gün metrobüse binme esnekliğinde olmalısınız. Para akışını yükseltmek için cüzdanlarınızı sadeleştirin. Sadece para ve banka kartı yan yana olmalı. Diğer fişler, faturalar, resimler paraya ters etki yapar. Kredi kartı da gelecekten para çalmaktır. Olabildiğince kredi kartlarınızı azaltın. Evde de para kutunuz mutfakta metal bir kumbarada olmalı. Ve yanında tuz koyabiliriniz. Çünkü tuz berekettir.

Haberin Devamı

Kariyerimizi nasıl şekillendiririz?

Çalışma masaları düzenli ve sade olmalı. Masanın sağ tarafı her zaman boş durmalı. Çünkü sağ taraf gelecek ve ilham noktasıdır. Bu yüzden o tarafı boş bırakın. Odaklanmak ve kariyerinizde yükselmek için sivri uçlu objeler ve kırmızı, turuncu gibi renkler tercih edilmeli. Dikkatinizi toplamak için de mum yakın.