Gazete Vatan Logo

Sabah işkence, akşam tecavüz!

Esad’ın cezaevlerinden kurtulabilen kadınlar, maruz kaldıkları işkence, tecavüz ve kötü muameleleri AA’ya anlattı.

Sabah işkence, akşam tecavüz!

Kadınların sözleri, kan dondurucu: “Başörtümü çıkarmayı reddettiğim için ilk etapta işkence gördüm. Herkesin gözü önünde tecavüze maruz kaldım. 55 yaşındaki bir kadına dahi tecavüz edildi. 9. sınıfta bir kız çocuğu vardı. Ona odadaki herkesin gözü önünde 6 kişi tecavüz etti.”

Geceler cehennem

“Bayılınca askıdan indirip yerdeki suya elektrik vererek tekrar ayıltıyorlardı. Her sabah işkence, akşam tecavüz. Kimse bizi duymadı. Gece saat 12’den sonra neler olurdu bir bilseniz. Komutan Süleyman, en güzel kızları seçip odasına getirtirdi. Ofisinde iki oda vardı. Arka oda tecavüz odasıydı. Tecavüze uğrayan bir kız hamile kaldı. Hamileyken de tecavüze uğruyordu. 6. ayında doğum yaptı. Çocuğunu önünde kurşun sıkarak öldürdüler. O kız aklını oynattı. Şimdi ailesi onu iple bağlıyor.”

Ünlü rallici de sınıra gidiyor

Konvoya katılanlar arasında yer alan ünlü rallici Burcu Çetinkaya, “Suriye’de zindanlarda türlü türlü işkencelere maruz kalan kadınlar var. Onların sesini duyurmak için çorbada bir parça tuzumuz varsa ne mutlu bize” dedi.
Vicdan Konvoy’u yola çıktı
Suriye’de 7 yıldır devam eden savaşta hapsedilen, işkence ve kötü muamele gören kadınlara dikkati çekmek, özgürlüklerini talep etmek üzere oluşturulan ‘Uluslararası Vicdan Konvoyu’, Hatay’a gitmek üzere İstanbul’dan yola çıktı. Yaklaşık 200 otobüsten oluşan konvoyda, 55 ülkeden yüzlerce kadın var. Kadınlar, ‘Dünya Kadınlar Günü’ kapsamında 8 Mart’ta Suriye sınırında basın açıklaması yapacak

Haberin Devamı