Gazete Vatan Logo

Saakaşvili: Beni Gürcistan'a teslim etmezler

Geçen yılın mayıs ayında Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko tarafından Ukrayna'nın Odessa valiliği görevine getirilen, fakat geçen hafta olaylı bir şekilde görevinden istifa eden Gürcistan eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenkonun kendisini, hakkında tutuklama kararı bulunan Gürcistan'a iade etmeyeceğini söyledi.

Saakaşvili: Beni Gürcistan'a teslim etmezler

Saakaşvili, Ukrayna'nın bir televizyon kanalına verdiği demeçte, kendisine, Poroşenko ile arasındaki ilişkilerin Poroşenko'nun kendisini Gürcistan'a iade etmesi noktasına varıp varmayacağının sorulması üzerine; "Hayır, ben Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun bu yola başvurmayacağını düşünüyorum" diye yanıt verdi.

Saakaşvili, "Haydi, farzedelim ki, Poroşenko beni alıp teslim etti. Ben, öyle bir durumda, Gürcistanda bir hafta sonra serbest bırakılırım, çünkü benim Gürcistanda 600 bin taraftarım var ve Gürcistan küçük bir ülke. Daha sonra da, üç günde Kieve dönerim. O zaman böyle birşey yapmanın kime ne faydası olur ki" diye konuştu. Saakaşvili, "Gürcistan'daki taraftarlarınızın sizi gerçekten koruyacaklarına inanıyor musunuz?" şeklindeki soruya ise, "Kesinlikle" diye yanıt verdi.