Gazete Vatan Logo

S. Arabistan’da yargılanacaklar

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, dün yaptığı açıklamada Suudi vatandaşı Cemal Kaşıkçı davasının bir histeriye dönüştüğünü soruşturmalarla birlikte gerçeklerin ortaya çıktığını söyledi.

S. Arabistan’da yargılanacaklar

Suudi yetkililerin Türkiye’deki meslektaşları ile birlikte çalıştığına dikkat çekti. Davayla ilgili kişilerin Suudi Arabistan’da yargılanacağının altını çizdi.

‘Bölgesel güvenlik’ temalı her yıl düzenlenen ve dün sabah başlayan Manama Diyalogu Zirvesi için Bahreyn’de bulunan Cubeyr, Bahreynli mevkidaşı Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed Al Halife ile bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantı sırasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Kaşıkçı’nın öldürülmesi olayında adı geçen 18 kişinin Türkiye’ye teslim edilmesi teklifi hakkında Cubeyr, “Kaşıkçı davasına adı karışanlar Suudi Arabistan’da yargılanacak” ifadelerini kullandı. Suudi Dışişleri Bakanı Cubeyr, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin geleceği hakkında ise “Türkiye dost bir ülkedir ve aramızda iyi yatırım ve ticari ilişkiler bulunuyor” diye konuştu.