Gazete Vatan Logo

Rus Dışişleri: ABD, El Nusra teklifimizi inceliyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov, ABD'ye yapılan ve El Nusra'ya karşı ortak hava saldırısı düzenlenmesi içeren teklifin incelendiğini söyledi.

Rus Dışişleri: ABD, El Nusra teklifimizi inceliyor

Sputnik'e konuşan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, ABD'nin ortak operasyon teklifini reddedip reddetmediği sorusuna, "Hayır. Teklifimizi inceliyorlar" yanıtını verdi. Bogdanov, "IŞİD ve El Nusra ortak düşmanımız. Bu nedenle terörle mücadelenin etkili olabilmesi için eylemlerimizi koordine etmeli ve güçlerimizi birleştirmeliyiz" diye ekledi.

Bogdanov ayrıca, ABD'ye, Suriye'de müttefiki olan muhalif grupların El Nusra'nın kontrolündeki bölgeleri terk etmesini sağlaması için çağrı yaptıklarını yineledi ve "Yalnızca El Nusra'ya saldırıyoruz. Başka kimseye dokunmuyoruz" vurgusunu yaptı.

NE OLMUŞTU?

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu daha önce yaptığı açıklamada, ABD'ye bugünden itibaren El Nusra'ya karşı ortak hava saldırıları düzenlemeyi teklif ettiklerini duyurmuştu. Şoygu bu saldırılarda, Türkiye'den Suriye'ye geçenler de dahil olmak üzere militanlara silah taşıyan konvoyların da hedef alınması gerektiğini vurgulamıştı.


Savunma Bakanlığı'ndan gelen son açıklamada ise diğer silahlı gruplara El Nusra militanlarının bulunduğu bölgeleri terk etmeleri için zaman tanınacağı ve bu süre içinde örgütün mevzilerinin bombalanmayacağı belirtildi.

Haberin Devamı