Gazete Vatan Logo

Rum Bakan 5 yıl alabilir!

Lefkoşa Surlariçi Mahallesi’nin müdavimi olduğu ve “Niki” takma adını kullandığı ortaya çıktı

KKTC’de 15 yaşındaki bir Türk çocukla eşcinsel ilişki halindeyken basılan eski Rum Maliye Bakanı’nın Lefkoşa Surlariçi Mahallesi’nin müdavimi olduğu ve “Niki” takma adını kullandığı ortaya çıktı

Ne sondaj krizi, ne de devam eden birleşme müzakereleri... Kıbrıs’ın hem güneyinde hem de kuzeyinde tek gündem maddesi eski Rum Maliye Bakanı Michalis Sarris’in Lefkoşa’nın Türk tarafında KKTC polisi tarafından bir eve düzenlenen baskında “doğaya aykırı ilişki” nedeniyle gözaltına alınması.. KKTC yasalarına göre suç olan eşcinsel ilişki halindeyken, hem de bunu 15 yaşındaki bir Hataylı çocuk olan M.K. ile yaptıktan hemen sonra yakalanan Sarris’in siyasi hayatı sona erdi. Olayla ilgili detaylar da netleşmeye başladı. KKTC ve Rum basınında yer alan haberlere göre Lefkoşa’nın Surlariçi Mahallesi’ndeki barların müdavimi olan ve “Niki” takma adını kullanan Rum bakan, sık sık burada kendisine 20 euro karşılığında pazarlanan Türk çocuklarla ilişkiye giriyordu. Nitekim önceki gün de şirketinde çalışan 18 yaşındaki M.H. tarafından kendisine önerilen M.K. ile ilişkiye girmek için anlaştı. Çalışanının evine gidip soyunarak yatağa girmesinden hemen sonra ihbar üzerine evi basan polis 15 yaşındaki çocuk ile bakanı aynı yatakta çırılçıplak yakaladı.

Masaj yaptırıyormuş

Bakan “masaj yaptırıyordum” iddiasında bulunsa da cebinden 20 euro çıkan Türk çocuk kirli pazarlığı itiraf etti. Şirket çalışanı Türk ise, “Vücudum çok ağrıyordu bana bengay sürsün diye onu eve çağırdım” diye ifade verdi. Kadın savcı tarafından alınan ifadeleri değerlendiren KKTC’li hakim ise Sarris’in 3 gün tutuklu kalmasına hükmetti. Rum bakanın Türk avukatı Levent Kızılduman müvekkilinin suçsuz olduğunu ve serbest bırakılması gerektiğini söylese de hakimi ikna edemedi. KKTC polis kaynakları Rum bakanı sık sık bölgede gören birçok tanık olduğunu belirtiyor. KKTC yasalarında “doğaya aykırı ilişki” olarak tanımlanan eşcinsel ilişki her iki kişiye de 5’er yıla kadar hapis cezası öngörüyor. Ancak Rum bakanın durumunda ortada 18 yaşından küçük birinin de bulunması tecavüz suçlamasını beraberinde getireceği için hapis cezasının ağırlaşması mümkün.

Haberin Devamı