Gazete Vatan Logo

Roche davasında ifadeler Mungan'ı da işin içine soktu

Yöneyman savcılıkta verdiği ifadede, "Ortada suç yok. İddialar komplo, palavra. Tüm bunları planlayan Veysi Mungan'dır" dedi. Zanlıların suçlamaları, Roche'dan ayrıldıktan sonra olup bitenleri savcılığa aktaran Mungan'ı da çete davasına ortak etti

Roche'u çete soruşturmasına sürükleyen eski çalışanı Veysi Mungan, İstanbul Cumhuriyet Savası Nazmi Okumuş'un son dakika kararıyla davaya sanık olarak dahil edildi.

Bu şaşırtıcı durumun Roche'un emekli Genel Müdürü Faruk Yöneyman ve diğer zanlıların Mungan'ı suçlayan ifadeler vermesinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Yöneyman Savcılık sorgusunda, "Ortada suç yok. İddialar komplo, palavra. Tüm bunları planlayan Veysi Mungan'dır. Bizim dahlimiz yoktur" dedi. Bu ifadeler Mungan'ı çete davasına ortak etmeye yetti.

Roche soruşturmasında şu ana kadar sadece 2 kişi tutuklandı. Ancak bu tutuklular "çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak, ihaleye fesat karıştırmak" suçundan yargılanacak zanlılar değil. Çünkü Yöneyman'ın da aralarında olduğu zanlıların tamamı serbest kaldı. Tutuklu olan SSK Sağlık İşleri eski Genel Müdürü ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Orhan Canbolat ile SSK İlaç Eczacılık Daire Başkanı Hülya Özdemir görevi kötüye kullanmaktan yargılanacak."

Savcı karar vermedi
Savcı Okumuş, yoğun bir haftanın sonunda evinde dinlenmeye çekildi. Hafta sonunu evinde geçireceğini söyleyen Okumuş, Yöneyman'la birlikte 5 kişinin serbest kalması kararına itiraz edip etmeyeceğine yarın (Pazartesi) karar vereceğini bildirdi. Faruk Yöneyman'ın savcılık sorgusunda, "Ortada suç yok, yasalara aykırı hiçbir faaliyetim yok" dediği öğrenildi. Yöneyman ve diğer Roche yöneticileri ise Veysi Mungan'ı suçlayan ifadeler verdi.

Yöneyman'ın savcılık sorgusu özetle şöyle: "Fiyat kararnamesini biz belirlemiyoruz. İhale Yasası'na uygun hareket ediyoruz. Bir aksaklık varsa onu da orada aramak gerekir. Fiyat neyse ona göre teklif veriyoruz. Elbette bazı durumlarda iskonto yapılıyor.

Ancak bunu yapan tek firma da biz değiliz. Roche günah keçisi ilan edildi. Tüm bunları planlayan Veysi Mungan'dır. Bizim bu olaylarda bir dahlimiz yoktur."

Yöneyman VATAN'ın sorularına ise şu yanıtı verdi: "Simdi konuşamayacağım. Henüz çok yeni ve kendimi toparlayamadım. Zaten şirketimiz toplu olarak bir açıklama yapacak."

Haberin Devamı