Gazete Vatan Logo

Rize polisi turist katilini ayakkabı izinden yakaladı

Rize’de hırsızlık için girdiği karavanda İtalyan turist 73 yaşındaki Giorgio Bozzo’yu öldüren şüpheli Halil K., kaçarken çamurda bıraktığı ayakkabısının izinden yola çıkılarak yakalandı, cinayeti itiraf etti

İtalya’dan 9 Ağustos’ta ayrılan ve 7 karavandan oluşan kafile, 14 Ağustos’ta Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. Daha önce iki kez geldikleri Türkiye’de Ege ve Akdeniz bölgelerini dolaşan 15 kişilik turist kafilesi, 4 Eylül’de Sarp Sınır Kapısı’ndan Gürcistan’a geçti, 5 Eylül cuma günü yeniden Türkiye’ye döndü. Aynı gün saat 17.00 sıralarında Rize Derepazarı’na gelen 7 karavan, ilçe merkezindeki otopark alanına park etti. Pizzacı arayan ancak ilçede pizzacı olmadığını öğrenen turistler, pideciye gitti.

Cinayet şüphelisi Halil K. saat 00.10 sıralarında, Bozzo çiftine ait karavanına, üstte açık olan havalandırma penceresinden içeri girdi. Gürültüye uyanan 71 yaşındaki Ritta Bozzo, çığlık atmaya başlayınca, emekli postacı olan eşi Giorgio Bozzo hırsızla boğuşmaya başladı. Halil K., elindeki çakıyı Bozzo’nun karnına 4 kez sapladı, Bozzo ağır yaralandı. Saldırgan Halil K. karavana girdiği yerden kaçarken, Bozzo kan kaybından olay yerinde hayatını kaybetti.

Kaçarken ayağı kırıldı

Haberin Devamı

4 metre yüksekliğindeki karavanın üstünden atlayan Halil K., düşerken sağ ayak bileğini kırdı. Önce arkadaşı Ziya K.’nın evine giden Halil K., üzerindeki kanlı kırmızı tişörtünü değiştirdi, kot pantolonunun kanlı paçalarını keserek şort haline getirdi.

Rize’ye giden ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Hastanesi’ne başvuran Halil K., yüksekten düşme sonucu ayağını kırdığını söyledi. Ayağı alçıya alınan cinayet şüphelisi, 03.30 sıralarında taburcu olarak Derepazarı’nda arkadaşının evine geldi. Rize Emniyet Müdürlüğü 30 kişilik özel ekip kurarak cinayeti araştırmaya başladı. Ritta Bozzo’nun katilin yüzünü görmediğini, ancak kırmızı bir tişört giydiğini söylemesi üzerine ekipler, karavanın yanındaki toprakta bulunan büyük bir ayak izinin kalıbını çıkarıp hangi marka ayakkabıya ait olduğunu belirlemek için ayakkabı üreticisi firmalarla temasa geçtiler. Polis, katilin yüksekten atlaması sonucu yaralanmış olabileceği ihtimali üzerine hastanelerde de araştırma yaptı ve yaralıların listesini istedi.

Haberin Devamı

İlçede 20 kişi sorgulanırken, akşam saatlerinde kırmızı bir tişörtle görülen Halil K.’nın cinayetten yaklaşık bir saat sonra ayağı kırıldığı için hastaneye başvurduğu saptandı. Yaralama, uyuşturucu madde bulundurma gibi 8 ayrı suç kaydı olduğu belirlenen Halil K. üzerinde yoğunlaşan polis, onu Derepazarı’nda arkadaşının evinde gözaltına aldı.

Ayılınca ‘Pişmanım’ dedi

Halil K., ilk sorgusunda suçlamaları reddetti ancak ayakkabısının çamurlu zeminde bulunan izle eşleşmesi, arkadaşının evinde kanlı kırmızı tişörtün ve kestiği kanlı pantolon paçalarının bulunması üzerine cinayeti itiraf etti. Polisler cinayet aleti olan çakıyı da aynı evde ele geçirdi.

Esrar içmiştim

Emniyetteki ifadesinde o akşam alkol aldığını söyleyen Halil K., “Olayın hemen öncesinde esrar içmiştim. Karavanları gördüm. Birinin üstü açıktı. Yanındaki kamyonun kasasının üzerinden karavanın üzerine geçtim. İçeri girdiğimde kadının çığlık sesi üzerine adam bana saldırdı, boğuşmaya başladık. Çakıyı rast gele sapladım. Pişmanım, çok üzgünüm” dedi.

Haberin Devamı

Büyükelçilikten polise teşekkür

Eşinin Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsisi için Trabzon’a gelen ve geceyi burada geçiren Ritta Bozzo, sabah saatlerinde üç arkadaşıyla teşhis için Rize Emniyet Müdürlüğü’ne geldi. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde aynalı camın arkasından katil zanlısını teşhis etmeye çalışan, ancak olay sırasında karanlık olduğu için yüzünü görmediğini söylediği şüpheliyi teşhis edemeyen Ritta Bozzo, adliyeye giderek savcılığa da ifade verdi. Bu arada Rize Emniyet Müdürlüğü’ne teşhis için gelen Ritta Bozzo’nun, eşinin katilinin bulunmasında gösterilen başarı nedeniyle polislere teşekkür ettiği belirtildi. İtalyan Büyükelçiliği de Emniyet personeline teşekkür telefonu açtı.