Gazete Vatan Logo

Reytinglerde kim önde?

27 Nisan reyting oranları belli oldu. Hangi kanal ne kadar izlenmiş reytinglerde hangi program veya dizi 1. olmuş? İşte çok merak edilen reyting verileri haberimizde...

Reytinglerde kim önde?

Reyting savaşı tüm hızıyla sürüyor. Kanallar ve programlar reyting listelerinde kendine yer ararken 27 Nisan'ın reyting grafiği paylaşıldı. İşte o çok merak edilen reyting listesi...

REYTİNGLERDE KİM GALİP GELDİ?

27 Nisan tarihinin izlenme oranları belli oldu.

27 Nisan tarihinde Total'de TRT1'de yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisi 1. sıraya otururken, 2. sırada Star TV'de ekrana gelen "Kara Sevda" dizisi, 3. sırada ise yine "Diriliş Ertuğrul" dizisinin özet bölümü yer aldı.

AB'de 'Diriliş Ertuğrul' 1.liği kaptırmazken, 2.'lik 'Kara Sevda'nın ve 3.'lük 'Diriliş Ertuğrul Özet'in oldu.

REYTİNG NEDİR?

REYTİNG PUANI
Reyting puanı belli bir televizyon programının izlenme oranının bir ölçüsüdür.
Tek bir televizyon izlenme oranı (reyting) puanı, takip edilen bir bölgedeki seyircilerin belli bir dakikadaki sayılarının %1'ine karşılık gelir. Örneğin 2004 yılı itibariyle ABD'de 109,6 milyon televizyonlu ev vardı. Dolayısıyla, 2004-05 izleme sezonu için, ulusal bir reyting puanı bu sayının %1 olan 1.096.000 eve karşılık gelir. Bir programın yayımında kullanıldığında, program süresince ortalama reyting puanı tipik olarak belirtilir. Reyting puanları genelde evhalkları için değil, belli demografik gruplar için verilir. Örneğin, 18-49 yaş grubu için bir reyting puanı, ülkedeki 18-49 yaş grubundaki insanların %1'ine eşdeğer sayılır.
Bir reyting puanı ile pay grubu farklıdır, reyting puanı tüm olasıl seyircilerin %1'ini ifade eder, pay puanı ise o an televizyon seyredelerin %1'ine karşılık gelir. Dolayısıyla bir yayının payı, genelde reytingden daha anlamlıdır, özellikle toplam TV seyrinin düşük olduğu zamanlarda (gece geç saatler gibi).
BRÜT REYTİNG PUANI
Toplam İzlenme Oranı (Gross rating points; GRPs) veya Hedef İzleme Oranı (Target Rating Points (TRPs), başlıca TV reklam kampanyalarının başarısını ölçmek için kullanılır, kampanya sırasında gösterilen her bir reklamın toplam izleme oranlarının toplamıdır. Bir reklam kampanyası, kampanya süresince belli bir demografik grup için belli bir Toplam İzlenme Oranı'nı gerektirebilir. Bir kampanyanın Toplam İzlenme Oranı, reklam spotlarından herhangi birini görenlerin yüzdesi çarpı bu kişilerin gördüğü ortalama spot sayısıdır.

Haberin Devamı