Gazete Vatan Logo
Magazin Reina'ya damsız girilmiyor ama...

Reina'ya damsız girilmiyor ama...

Mevlüt Tezel, Günaydın'daki köşesinde hain Reina saldırısında mekanın ihmalini masaya yatırdı: 'Damsız girilmiyor, ama terörist giriyor' yorumunu yaptı.

Reina'ya damsız girilmiyor ama...

Mevlüt Tezel bugün Günaydın'daki köşesinde 39 dokuz insanın hayatını kaybettiği Reina saldırsına farklı bir bakış açısı getiren bir yazı kaleme aldı. Tezel, "Ne yazık ki bizim mekanlarda, en büyük tecrübesi kickboks olan iri yarı arkadaşlar korumalık yapıyor. Onlar da damlı mı, damsız mı gelindi diye bakmaktan, bahşiş peşinde koşmaktan, gazetecileri kovalamaktan öteye bir şey yapmıyor" dedi...

İşte yazıdan o bölümler:

Türkiye'de mevzuat gereği, içkili mekanlarda silahlı koruma bulundurulmuyor.

Fakat Koçarslan, silah taşıma ruhsatına sahip korumaları olan, terör saldırılarında uzman bir güvenlik şirketiyle çalışabilirdi.

Ya da eskiden polislik yapmış veya silah taşıma ruhsatı olan birilerini kapıda tutabilirdi. İki hafta önceden saldırı ihtimali olduğunu bilip kapıya silahlı koruma koymamak büyük ihmal. Bir şişe viskiye binlerce lira alan bir mekana eğlenmeye gidiyorsam, Nevizade'deki barlardan daha sıkı bir güvenlik önlemi beklerim. Ne yazık ki bizim mekanlarda, en büyük tecrübesi kickboks olan iri yarı arkadaşlar korumalık yapıyor. Onlar da damlı mı, damsız mı gelindi diye bakmaktan, bahşiş peşinde koşmaktan, gazetecileri kovalamaktan öteye bir şey yapmıyor.

Haberin Devamı

İhbar olmasına rağmen Türkiye'nin en gözde eğlence mekanında alınan önlemler yetersiz gibi görünüyor. Yürütülen soruşturmada Reina'nın sahibinin ve müdürlerinin ihmali var mı, yok mu detaylı bir şekilde araştırılmalı. Saldırıda yakınlarını kaybedenler de, mekanın ihmali varsa haklarını sonuna kadar aramalı. Büyük paralar kazanan Reina gibi mekanlar, umarım bundan sonra güvenlik konusunda daha dikkatli olur. Eğer ihmaliniz olacaksa ve yine 'Ne diyeceğimizi bilemiyoruz' diyecekseniz yapmayın bu işi.