Gazete Vatan Logo

Reina saldırısı ile ilgili son dakika haberi: Saldırganın kimliği belli oldu

Geçtiğimiz hafta yaşanan Reina'daki terör saldırısı ile ilgili bir son dakika bilgisi elimize ulaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre; Reina'da yaşanan katliamı gerçekleştiren teröristin ismi belli oldu.

Reina saldırısı ile ilgili son dakika haberi: Saldırganın kimliği belli oldu

İstanbul Emniyeti'nin yılbasi gecesi Reina'ya silahlı saldırı yapan teröristin ismini belirlediği öğrenildi. Polisin çalısmalari sonrasında 39 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı Özbek asıllı Abdulgadir Masharipov adındaki eylemcinin yaptığı belirtiliyor. Polis şimdi söz konusu şüphelinin geçmisiyle ilgili araştirma yapmaya başladı.(Milliyet)

MİT SINIR KAPILARINA YAZI GÖNDERDİ

Öte yandan MİT, bütün sınır kapılarına yılbaşı gecesini kana bulayan Reina saldırganının ismini verdi. Gönderilen yazıda, ‘Bu kişi Reina’nın faili olarak değerlendiriliyor dikkatli olun’ denildi.

1983 DOĞUMLU

Vatan gazetesi istihbarat servisinin ulaştığı bilgilere göre; saldırganın yurtdışına kaçmaya yönelik girişimlerini engellemek için MİT, sınır kapılarına da bir yazı gönderdi. Saldırganın, ‘1983 doğumlu A.M. isimli bir kişi olduğu’ belirlenirken gönderilen yazıda, ‘Bu kişinin Reina’nın faili olduğu değerlendiriliyor. Dikkatli olun’ denildi. Saldırganın fotoğraflarıyla birlikte gönderilen yazıda tüm birimlerin bu konuda teyakkuzda olması istendi. Saldırganın Özbek asıllı olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

SALDIRGAN İLE İLGİLİ ORTAYA ÇIKAN SON BİLGİLER
O VİDEOYU ÇEKTİ ÇÜNKÜ...
Yılbaşı gecesi Ortaköy’deki ünlü gece kulübüne silahlı saldırı düzenleyerek 39 kişinin canına kıyan 60 kişiyi yaralayan DEAŞ terör örgütü üyesi cani ile ilgili polis önemli detaylara ulaştı. Emniyet saldırganı yakalamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

OLAY ÖNCESİ YARDIM ALDI
İstihbarat birimleri saldırganın olay anında yardım aldığını düşünüyor. Buna göre yılbaşı gecesi polisin olağanüstü güvenlik önlemlerine yakalanmamak için her detay planlanmış. Polisin taksiyi durdurup arama yapma ihtimaline karşın terörist, Zeytinburnu’nda taksiye üzerinde silah olmayan boş çantayla binmiş. Kuruçeşme’de taksiden indiğinde kişi veya kişilerle buluştu. İçinde silah ve malzeme olan çantayı saldırgana verdiler. (Detaylar için tıklayınız...)